Geen granaathonger meer

26 juni 2024

De westerse wapenleveranties beginnen eindelijk een positief effect te hebben op de Oekraïense frontlinie. Oekraïense soldaten in de regio Donetsk getuigen bij persagentschap Reuters over de verbetering.

Na maandenlange discussies keurde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden eind april een wetsvoorstel van 61 miljard dollar steun aan Oekraïne goed. Twee maanden later beginnen de leveringen van Amerikaanse artilleriegranaten en andere wapens de Oekraïense troepen aan het front te bereiken. Ook via een Tsjechisch initiatief om artilleriegranaten op de wereldmarkt te kopen, komt er nu munitie toe.

“Er was een tekort aan granaten,” zegt Vasyl, een 46-jarige commandant van een artillerie-eenheid in Donetsk. “De munitie werd streng gerantsoeneerd, wat gevolgen had voor de infanterie, aangezien de Russen van alle kanten kwamen oprukken. Maar nu is er geen tekort meer en kunnen we efficiënter werken,” aldus Vasyl.

De verbeterde bevoorrading van munitie zorgt ervoor dat Oekraïense troepen beter in staat zijn om weerstand te bieden en hun posities te verdedigen tegen Russische aanvallen. Deze ontwikkeling markeert een belangrijk keerpunt in het conflict en benadrukt het belang van voortdurende internationale steun voor Oekraïne. De hernieuwde munitietoevoer versterkt niet alleen de slagkracht van de Oekraïense troepen, maar verhoogt ook hun moraal en veerkracht aan het front.

Vecht mee voor vrijheid!

.

 

Gerelateerde berichten

  • 21 juli 2024

    De vraag naar accu powerstations is enorm. Maar ze zijn zowel kostbaar als schaars. Eyes on Ukraine is daarom constant op zoek naar alternatieven. Een kansrijk alternatief voor gebruik wat verder achter het front zijn compacte generatoren met op maat gemaakte USB laadstations. De generator-laadstation combinatie is door ons zelf bedacht. https://youtu.be/Zbvk5wQ9Y-s   Doneer de [...]

  • 21 juli 2024

    Soldaten die een training volgen bij Kolo-Fly krijgen na afloop een drone uitgereikt, indien voorradig. Sponsor de volgende drone zodat Kolo Fly aan iedere groep cursisten drones mee kan geven. https://youtu.be/U6DUP3kcMuE   Sponsor de volgende drone      

  • 20 juli 2024

    Deze 6 generatoren zijn afgeleverd aan de dappere 36e Marine Brigade. - 3 2-taktgeneratoren - 3 4-taktgeneratoren Sponsor de volgende generator