ANBI

ANBI

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Een ANBI is een speciale juridische status die door de Belastingdienst in Nederland wordt toegekend aan stichtingen, verenigingen en andere rechtspersonen die zich inzetten voor het algemeen nut. Een ANBI heeft als hoofddoel om het algemeen belang te dienen, zoals bijvoorbeeld het bevorderen van cultuur, gezondheid, onderwijs, wetenschap, religie of het beschermen van dieren.

Donatie aftrekbaar voor de inkomstenbelastingen.

Als u heeft gedoneerd aan Stichting Eyes on Ukraine, dan kunt u in aanmerking komen om uw donatie terug te vragen bij de belastingdienst. Wij zijn een Anbi-organisatie, wat betekent dat uw donatie fiscaal aftrekbaar is. In deze tekst leggen wij uit hoe u dit kunt doen.

Als Anbi-organisatie worden wij gecontroleerd door de belastingdienst en zijn we gebonden aan regels. Dit zorgt voor meer zekerheid voor u als donateur. U kunt belasting besparen op uw gift aan Stichting Eyes on Ukraine als deze meer is dan 1% van uw inkomen en minder dan 10% van een gezamenlijk inkomen.

Bij een BV mag u maximaal €100.000 van de winst aftrekken, maar niet meer dan de helft van de winst. Daarnaast kunt u ook goederen of werk schenken met korting vanwege het goede doel, waarvan de waarde aftrekbaar is van de belasting. Over de waarde gaan we samen in gesprek, zodat de belastingdienst zich hierin kan vinden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen een andere waarde voor zich heeft.

Bij Stichting Eyes on Ukraine zijn wij blij met gebruikte terreinwagens, pick-up trucks en alle andere 4×4 auto’s die rijdend zijn op diesel. Deze auto’s worden ingezet voor het vervoeren van gewonden vanaf het front en de aanvoer van levensmiddelen tot ze kapotgeschoten worden. Ook zijn wij op zoek naar gebruikte drones en generatoren.

Als u vragen heeft over het terugvragen van uw donatie of wilt overleggen over het schenken van goederen of werk, dan kunt u contact met ons opnemen via info@eyesonukraine.eu

Help ons bij het ondersteunen van de oorlog in Oekraïne en maak gebruik van de mogelijkheid om uw donatie terug te vragen bij de belastingdienst.