Vertalen
Kom in actie!2024-05-24T17:53:07+01:00

Kom in actie!

Kom in actie!

Poetin deporteert, martelt en moordt, wordt u er ook zo verdrietig van?

Putin deporteert, martelt en moord, wordt u er ook zo verdrietig van?

Doneer op uw manier! 

De oorlog in Ukraine heeft al veel te lang geduurd en heeft talloze slachtoffers geëist.
Het is tijd om onze steun te bieden aan de mensen die getroffen zijn door dit conflict.
Uw donaties kunnen een groot verschil maken in het leven van degenen die het zwaarst getroffen zijn.

Vrije keuze donatie

De stichting besteed het geld aan meest noodzakelijke behoefte.

Maandelijks doneren

Zal bijdragen aan essentiële middelen en een betere toekomst voor diegenen die dit het hardst nodig hebben.

U kunt zelf het donatie-bedrag kiezen door een periodieke overboeking in te stellen. (Min. €10)

  / maanden

Minimum donatie 10

Doneer een drone

Door te doneren aan ons initiatief, kunt u helpen bij het verminderen van de impact van conflicten en het redden van levens door het ontmijnen van grote stukken land.

Doneer een medkit

Met uw steun kunnen we ervoor zorgen dat deze medkits worden verstrekt aan degenen die het meest kwetsbaar zijn en het meest behoefte hebben aan medische hulp.

Doneer een generator

Door te doneren draagt u bij aan het bieden van noodstroom in geval van stroomuitval.

Doneer een terreinauto

Als u zelf een terreinwagen bezit, kunt u deze ook doneren. Het schenken van een voertuig is een geweldige manier om Eyes on Ukraine te ondersteunen voor de slachtoffers in nood.

Ondersteun V…

V is een gewonde held die in Nederland bij stichting Eyes on Ukraine is gerevalideerd. Hij hoeft niet meer, maar gaat toch weer Europa beschermen. Meer info over actie voor V

Doneer een jammer

Jammers protect cars and their passengers from enemy drones. The 36th Marine Brigade needs 12 at €3700 each. We want to provide these together with our partner Protect Ukraine. We therefore ask you again for a favor to donate for jammers.

Veelgestelde vragen

ANBI Eyes on Ukraine: Is mijn donatie aftrekbaar van de inkomstenbelasting?2023-11-25T19:28:11+01:00

Lees hier meer over op onze ANBI pagina.

Oproep vrijwilligerswerk2023-04-18T14:29:13+01:00

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen met het vinden van publiciteit en sponsors voor onze organisatie. We geloven dat deze extra ondersteuning ons in staat zal stellen om nog meer mensen te bereiken en onze missie te versterken.

Daarnaast zijn we ook op zoek naar vrijwilligers met ervaring in het inkopen van tweedehands terreinauto’s. Dit is een belangrijk onderdeel van onze organisatie en we zijn op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij het vinden van betrouwbare en betaalbare voertuigen.

Als vrijwilliger bij onze organisatie kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan ons werk en de gemeenschap. We zijn dankbaar voor elke vorm van ondersteuning die we kunnen krijgen.

Als u interesse heeft om ons te helpen, neem dan alsjeblieft contact met ons op. We kijken er naar uit om van u te horen!

 

Kan ik 2e hands spullen doneren?2023-04-06T12:15:41+01:00

Bent u op zoek naar een manier om uw oude spullen een nieuw leven te geven? Wilt u een bijdrage leveren aan een goed doel? Overweeg dan om uw tweedehands spullen te doneren aan Eyes on Ukraine!

Wij accepteren allerlei soorten spullen, waaronder auto’s, drones en generatoren. Als u geïnteresseerd bent in het doneren van een SUV-terreinwagen, dan vragen wij u om er rekening mee te houden dat de auto 4 wiel aangedreven moet zijn en bij voorkeur een handschakeling en Diesel heeft. Dit is van groot belang voor de reisomstandigheden in Oekraïne, waar onze organisatie actief is.

Daarnaast hebben wij ook interesse in tweedehands drones in goede staat. Als u een drone wilt doneren, neem dan contact op met ons via drone@eyesonukraine.eu en vermeld daarbij de staat van de drone en andere relevante informatie.

Als u geïnteresseerd bent om te doneren, neem dan contact met ons op via ons e-mailadres donate@eyesonukraine.eu. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via het telefoonnummer dat vermeld staat op onze website.

Door uw spullen te doneren aan Eyes on Ukraine helpt u ons om onze humanitaire missie voort te zetten. Uw donatie kan een groot verschil maken voor de mensen in Oekraïne die onze hulp nodig hebben. Bedankt voor uw steun!

Hoelang gaan jullie door?2023-03-02T15:31:58+01:00

Op dit moment worden meer drones gevraagd (en zeer gewaardeerd) door de mensen daar en zolang dat het geval is gaan we door. En wanneer we stoppen, om welke reden dan ook, kopen we van het restbedrag toerniquets.

Hebben jullie nog hulp nodig?2023-11-25T16:55:28+01:00

Naast donaties en mensen die kunnen helpen meer donaties te krijgen (ben je of ken je een influencer op social media, of een journalist) zoeken we nog contacten om makkelijker aan tweede hands videodrones te komen. Aggregaten en diesel generatoren zijn ook zeer gewenst, mocht u er nog een paar hebben staan. Wat betreft chauffeurs en programmeurs zijn we helemaal op orde. Advies is altijd welkom op ons emailadres.

Nemen jullie ook iets anders mee dan drones?2023-11-25T16:58:09+01:00

We krijgen diverse dingen aangeboden, dat wordt zeer gewaardeerd. Powerbanks, terreinwagens, tourniquets (om bloedingen te stoppen). Ook krijgen we donaties voor SUV’s, die worden gebruikt voor transport van voeding en gewonden aan het front. En af en toe krijgen we een helm of een kogelvrij vest, dat is ook welkom. Van alles wat wordt aangeboden en niet kan doden, beoordelen we of het zinvol is voor activisten, militairen of journalisten daar. En zo ja dan nemen we het graag mee.

Hoe is jullie financiële structuur?2024-05-24T17:03:29+01:00

Onze vrijwilligers krijgen géén vergoeding en doen alles voor de ‘zaak’, daarnaast proberen we de overheadkosten en logistieke kosten zo laag mogelijk te houden. Jaarlijks doen wij de zogenaamde ANBI publicatie waar e.e.a. vermeldt staat.

Is het niet lastig Oekraïne binnen te komen met de drones?2024-05-24T17:04:08+01:00

Ja, dat is zeker lastig, ook met de hulp KOLO-Fly moest er flink gepraat worden aan de grens. We hebben aanbevelingsbrieven van Oekraïense hoogwaardigheidsbekleders bij ons en de juiste exportdocumneten, dat helpt, maar dan nog is het tijdrovend.

Is er nog wel internetverbinding in de oorlogszones?2023-11-25T16:59:32+01:00

Er is in het grootste deel van Oekraïne nog 3G. De drones slaan de beelden op een SD kaartje op. Deze kunnen worden vervoerd naar een plek waar nog wel internet is.

Hoe weten jullie dat de drones goed terecht komen?2024-05-24T17:05:35+01:00

We werken intensief samen met KOLO-Fly een Oekraïense dronevliegschool. Deze instelling is sinds het begin van de oorlog verhuisd van Kyiv naar Lviv, en verblijft nu in een hotel. Zo zijn ze nu een soort ‘reisbureau’ in vredestijd voor het vervoeren van mensen en spullen. Van onze Nederlandse kant wordt al heel lang met KOLO-Fly samengewerkt. Zij doen de distributie binnen Oekraïne. We krijgen, sinds de eerste distributies, veel verzoeken voor drones, medicatie en andere goederen. Wij en KOLO-Fly proberen zo goed mogelijk aan die vraag te voldoen. We kunnen niet met 100% zekerheid zeggen dat elke drone goed terecht komt, maar binnen de huidige situatie is dit de beste manier.

Zijn er al beelden te zien van de drones?2023-03-02T15:27:25+01:00

De drones zijn van de gebruikers, dus wij gaan niet over de beelden. Maar je ziet de dronebeelden overal op video-websites, nieuwsplatforms en social media. We weten dat veel beelden niet direct worden verspreid, niet zolang deze nuttig kunnen zijn voor het Russische leger. We stellen alle gebruikers veilige servers beschikbaar, om beeldmateriaal op te slaan.

Lopen de drone-bestuurders risico?2023-03-02T15:27:02+01:00

Ja. En dat weten ze. De drones zijn te traceren, dat is aan te passen via software-hacks, maar dat is nooit 100% waterdicht. We informeren de gebruikers en helpen bij het hacken van de software. Wij beantwoorden aan een vraag vanuit Oekraïne, en we doen dat zo veilig mogelijk.

Wat kunnen de drones?2023-03-02T15:26:17+01:00

Het zijn kleine drones (ongeveer zo groot als een merel) met hele goede camera’s. Ze kunnen tot 100 meter hoog scherpe beelden maken van zaken op de grond. Ze zijn op die hoogte nauwelijks te zien en moeilijk te raken. De bestuurder van de drone (op afstand), is minder kwetsbaar dan wanneer er bijvoorbeeld wordt gefilmd met een mobiele telefoon. De drones kunnen geen extra gewicht dragen, dus vervoer van wapens is niet mogelijk. We ontvingen twee berichten dat er DJI apparatuur is beschoten met artillerie. Dat beschouwen we als winst, want het gebruikte artilleriemateriaal is heel wat kostbaarder dan onze drones. Dus laat het gebruikt worden tegen drones in plaats van tegen mensen. We brengen nieuwe drones.

Waarom doen jullie dit, naast de gezamenlijke actie van 555? Is de opvang van vluchtelingen, met voedsel en onderdak, niet belangrijker?2023-03-02T15:26:32+01:00

De 555-actie richt zich op hulp aan slachtoffers. Die hulp is natuurlijk essentieel, maar het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Wij willen graag steun bieden aan lokale mensen die zich (nu nog) geen slachtoffer voelen maar strijden voor goede verslaglegging, zodat de waarheid niet sneuvelt. Onze contacten zijn burgers op strategische plekken door het hele land, en lokale journalisten en militairen.

Ga naar de bovenkant