De oorlogsmisdaden van Rusland in Oekraïne zijn erger dan gedacht

14 juni 2024

Het is geen verrassing dat er tijdens een oorlog allerlei misdaden worden gepleegd, vooral in een gruwelijk conflict zoals de Russische invasie in Oekraïne. Verschillende mensenrechtengroeperingen hebben Moskou echter beschuldigd van enkele van de gruwelijkst denkbare mishandelingen in het bezet gebied.

CNN meldt dat het Kremlin dezelfde “vriendelijke behandeling” die de Russische politie en het leger gebruiken om politieke dissidenten en gearresteerde demonstranten te behandelen, naar Oekraïne heeft geëxporteerd.

Een van hun slachtoffers is Roman Shapovenko, die CNN vertelde dat drie gemaskerde leden van de Russische Federale Veiligheidsdienst zijn huis binnenstormden in de Zuid-Oekraïense stad Cherson. Hij werd vastgebonden, geblinddoekt en in een auto geduwd.Shapovenko beschrijft hoe de Russen met wapenstokken zwaaiden, hem bedreigden dat ze die op een plek naar binnen zouden brengen waar de zon niet schijnt en hoe hun martelpraktijken zich richtten op zijn meest intieme lichaamsdelen. Zijn misdaad? De indringers in een sms “orcs” noemen, een verwijzing naar het kwaadaardige leger uit J.R.R. Tolkien’s ‘Lord of the Rings’.

De ergste vormen van geweld, marteling en mishandeling komen steeds vaker voor van Russische soldaten tegen Oekraïners, zonder dat er onderscheid lijkt te worden gemaakt tussen soldaten en burgers. Nog verontrustender is dat de constante meldingen van mishandeling en marteling erop lijkt te wijzen dat dit geen geïsoleerde incidenten zijn, maar onderdeel van een ongeschreven beleid van een deel van het Russische leger en de wetshandhavingsinstanties.

VN-medewerker Pramila Patten vertelde aan Agence France-Presse dat Russische troepen Viagra kregen om “te gebruiken” tegen de Oekraïense bevolking om hen te ontmenselijken, als onderdeel van een “opzettelijke tactiek”.

Laten we deze gruwelijke praktijken zo snel mogelijk stoppen en de Oekraïners steunen!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 21 juli 2024

    De vraag naar accu powerstations is enorm. Maar ze zijn zowel kostbaar als schaars. Eyes on Ukraine is daarom constant op zoek naar alternatieven. Een kansrijk alternatief voor gebruik wat verder achter het front zijn compacte generatoren met op maat gemaakte USB laadstations. De generator-laadstation combinatie is door ons zelf bedacht. https://youtu.be/Zbvk5wQ9Y-s   Doneer de [...]

  • 21 juli 2024

    Soldaten die een training volgen bij Kolo-Fly krijgen na afloop een drone uitgereikt, indien voorradig. Sponsor de volgende drone zodat Kolo Fly aan iedere groep cursisten drones mee kan geven. https://youtu.be/U6DUP3kcMuE   Sponsor de volgende drone      

  • 20 juli 2024

    Deze 6 generatoren zijn afgeleverd aan de dappere 36e Marine Brigade. - 3 2-taktgeneratoren - 3 4-taktgeneratoren Sponsor de volgende generator