Rusland is niet langer een vliegdekschipnatie

13 juni 2024

Rusland is niet langer een vliegdekschipnatie Het enige vliegdekschip van de Russische marine, de ongelukkige admiraal Kuznetsov, zou dit voorjaar voor het eerst in zeven jaar de haven van Moermansk, in het noorden van Rusland, verlaten. Dit blijkt uit een rapport uit juli 2023 in de Russische staatsmedia. Kuznetsov ging niet weg. In plaats daarvan blijft de 58.000 ton wegende flattop – gelanceerd in 1985 en zes jaar later in gebruik genomen in de Sovjetvloot – aan de kade in Moermansk liggen.

Recente satellietbeelden laten zien dat bouwmaterieel nog steeds verspreid ligt over haar 300 meter hoge dek. Dat Kuznetsov haar verwachte startdatum voor proefvaarten na de revisie heeft gemist, is een onheilspellend teken voor de afnemende luchtvaartcapaciteit van de Russische marine. Jarenlang hebben experts gespeculeerd dat Kuznetsov nooit meer zou worden ingezet. Dat lijkt steeds waarschijnlijker naarmate het schip in de haven blijft hangen. Kuznetsov heeft slechts zeven patrouilles voltooid sinds haar inbedrijfstelling 33 jaar geleden. Volgens de normen van andere met vliegdekschepen uitgeruste marines is dat geen erg indrukwekkend inzetpercentage.

Steun Oekraine!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 21 juli 2024

    De vraag naar accu powerstations is enorm. Maar ze zijn zowel kostbaar als schaars. Eyes on Ukraine is daarom constant op zoek naar alternatieven. Een kansrijk alternatief voor gebruik wat verder achter het front zijn compacte generatoren met op maat gemaakte USB laadstations. De generator-laadstation combinatie is door ons zelf bedacht. https://youtu.be/Zbvk5wQ9Y-s   Doneer de [...]

  • 21 juli 2024

    Soldaten die een training volgen bij Kolo-Fly krijgen na afloop een drone uitgereikt, indien voorradig. Sponsor de volgende drone zodat Kolo Fly aan iedere groep cursisten drones mee kan geven. https://youtu.be/U6DUP3kcMuE   Sponsor de volgende drone      

  • 20 juli 2024

    Deze 6 generatoren zijn afgeleverd aan de dappere 36e Marine Brigade. - 3 2-taktgeneratoren - 3 4-taktgeneratoren Sponsor de volgende generator