Russische strategische bommenwerpers opgestegen, luchtalarm verwacht!

12 juni 2024

Er wordt nu (Woensdag 12 Juni) informatie ontvangen over het vertrek van ten minste 4 Tu-95ms strategische bommenwerpers van het Olenya-vliegveld in Moermansk, Ruzzia.

Als de uitval een gevechtsvlucht is, kunnen we raketlanceringen van ongeveer 2.30 – 3.30 uur verwachten.

In dit geval kunnen de raketten zich tussen 03.30 en 04.30 uur lokale tijd in het luchtruim van Oekraïne bevinden. Negeer luchtaanval waarschuwingen niet. Zoek onderdak als het alarm afgaat.

Bovenstaande informatie is bijna dagelijkse kost voor Oekraïners. De melding dat grote Russische bommenwerpers op stijgen om hun steden te bombarderen. Wij kunnen ons dat niet voorstellen. Dagelijks luchtalarm. We vergeten bijna hoe verschrikkelijk dit moet zijn.

Steun Oekraine

.

.

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]