Modernste Russische stealth vliegtuigen geraakt

11 juni 2024

Op 8 juni 2024 werden Su-57 multifunctionele jagers van de agressorstaat Rusland getroffen op het vliegveld Akhtubinsk in de regio Astrachan van de Russische Federatie, gelegen op 589 kilometer van de gevechtslinie.

Satellietbeelden van de vliegtuigen die op het vliegveld parkeren, zijn hiervan het bewijs. “De beelden laten zien dat de Su-57 op 7 juni intact was, en op de 8e waren er scheuren als gevolg van de explosie en karakteristieke plekken van brandschade in de buurt ervan. De Su-57 is de modernste jager van Moskou en kan aanvallen met Kh-59- en Kh-69-raketten. Slechts een paar eenheden van dit vliegtuig zijn in dienst bij de Russische lucht- en ruimtevaartmacht.

Steun Oekraine!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]