Rusland is niet langer een vliegdekschipnatie

13 juni 2024

Rusland is niet langer een vliegdekschipnatie Het enige vliegdekschip van de Russische marine, de ongelukkige admiraal Kuznetsov, zou dit voorjaar voor het eerst in zeven jaar de haven van Moermansk, in het noorden van Rusland, verlaten. Dit blijkt uit een rapport uit juli 2023 in de Russische staatsmedia. Kuznetsov ging niet weg. In plaats daarvan blijft de 58.000 ton wegende flattop – gelanceerd in 1985 en zes jaar later in gebruik genomen in de Sovjetvloot – aan de kade in Moermansk liggen.

Recente satellietbeelden laten zien dat bouwmaterieel nog steeds verspreid ligt over haar 300 meter hoge dek. Dat Kuznetsov haar verwachte startdatum voor proefvaarten na de revisie heeft gemist, is een onheilspellend teken voor de afnemende luchtvaartcapaciteit van de Russische marine. Jarenlang hebben experts gespeculeerd dat Kuznetsov nooit meer zou worden ingezet. Dat lijkt steeds waarschijnlijker naarmate het schip in de haven blijft hangen. Kuznetsov heeft slechts zeven patrouilles voltooid sinds haar inbedrijfstelling 33 jaar geleden. Volgens de normen van andere met vliegdekschepen uitgeruste marines is dat geen erg indrukwekkend inzetpercentage.

Steun Oekraine!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 8 september 2024

    afgelopen week hebben we weer drie terreinwagens afgeleverd bij de verdedigers van Europa. Deze auto’s met vierwielaandrijving zijn onmisbaar. We brengen ze naar waar ze het meest nodig zijn. help mee voor transport Doneer nu . .  

  • 7 september 2024

    Oekraine heeft een innovatieve nieuwe manier gevonden om Russische Lancet drones uit te schakelen. De Lancet drone is een door Rusland zelf ontwikkelde drone, waar Oekraine in het verleden veel last van had. De drone word vooral ingezet tegen tanks en artillerie. Deze Lancet drone van ongeveer 100.000 euro wordt nu door de Oekraïners uitgeschakeld [...]

  • 6 september 2024

    Gisteren heeft Stichting Eyes on Ukraine onze zusterstichting Help4Ukraine geholpen met het transport van humanitaire goederen. Deze ingezamelde boodschappen moesten vervoerd worden van het lokale depot in Den Haag naar de transporteur in Utrecht. Onze organisatie probeert waar mogelijk ander Oekrainse hulp initiatieven te steunen. Ook hebben we onderling contact, zodat we gezamenlijk meer kunnen [...]