Biografische film “Putin” 26 September in première

22 mei 2024

De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen zal worden uitgebracht en zichzelf omschrijft als “van dichtbij en persoonlijk met het verhaal van de leider van het Kremlin”. De film “Poetin”, is het Engelstalige debuut van de Poolse regisseur Besaleel, ook bekend als Patryk Vega.

De trailer van de film bevat beelden van Poetin die een vuile luier draagt, vechtsporten beoefent en de confrontatie aangaat met Boris Jeltsin. Besaleel voegde eraan toe: “Poetin is niet zomaar een film. Het is een antwoord op een wereldwijde zoektocht om de motieven en acties van een van de meest controversiële figuren in de hedendaagse politiek te begrijpen. De missie van mijn productie is om kijkers te voorzien van een ‘gebruikershandleiding’ voor Poetin, met als doel de angst en onzekerheid te verlichten die de wereld van vandaag domineren.

Inmiddels proberen vage aan Poetin gelieerde groepen de film te laten verbieden. Laten we hopen dat dit niet lukt. Het vrije woord is onze kracht!

Help mee de tiran te stoppen!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]