Rotary Club Ede Kernhem steunt Eyes on Ukraine

21 mei 2024

Afgelopen week is door Rotary Club Ede Kernhem 7.000 euro bijeengebracht met een Golftoernooi op Golfclub de Heelsumse. De bestemming van het geld is dit keer Oekraïne. Met de opbrengst worden een generator en 45 medkits via “Eyes on Ukraine” aan Oekraïne gedoneerd. De medkits worden verstrekt aan degenen die het meest behoefte hebben aan medische hulp. Met de generator wordt noodstroom geleverd in geval van stroomuitval. Rotary Club Ede Kernhem zoekt steeds naar manieren op mensen te helpen.

Help mee!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]