Bijna 2.000 kinderen vermoord door Poetin

15 mei 2024

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN) maandag. Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden.

“Zoals we in elke oorlog zien, kosten de roekeloze beslissingen van volwassenen aan kinderen hun leven, veiligheid en toekomst”, zegt Unicef.

Door de oorlog zijn veel kinderen niet enkel fysiek gewond geraakt, maar kampen ze ook met mentale problemen. Volgens Unicef geeft de helft van de jonge tieners in het land aan dat ze moeilijkheden hebben bij het slapen. Een op de vijf kinderen zou last hebben van flashbacks.

Een ander gevolg van de aanslepende oorlog is schoolachterstand. De helft van de Oekraïense kinderen kan door het geweld niet altijd fysiek naar school.

Geef voor gerechtigheid

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]