Russische goederentrein ontspoort

16 mei 2024

De Russische staatsspoorwegmaatschappij zei dinsdag dat een goederentrein vannacht ontspoorde nabij de zuidelijke stad Volgograd vanwege vermoedelijke sabotage. “Door tussenkomst van onbevoegden ontspoorden wagons van een goederentrein [in de stad] Kotluban”, aldus de lokale afdeling van de Russische Spoorwegen.

Kotluban ligt ongeveer 300 kilometer van de grens met Oekraïne. Er vielen geen slachtoffers bij het incident, dat maandag vlak voor middernacht plaatsvond, zei de spoorwegmaatschappij. Het Russische ministerie van Noodsituaties zei dat een brandstofopslagtank en een wagen in brand vlogen. Het incident is het meest recente in een golf van verdachte branden en ontsporingen op het Russische spoorwegnet. 

Help mee de tiran te stoppen!

.

.

 

 

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]