Poetin heeft operatie tegen Baltische staten voorbereid

11 mei 2024

De Russische president Vladimir Poetin heeft plannen gemaakt om enkele NAVO-landen, meer bepaald in het oosten van Europa, aan te vallen. Dat beweert het hoofd van de Poolse militaire contraspionage.

Poetin zou “een mini-operatie tegen een van de Baltische staten” hebben voorbereid, zegt Jarosław Strozyk in een interview met de Poolse krant ‘Dziennik Gazeta Prawna’. Volgens de contraspionagechef heeft de Russische president plannen gemaakt om de Estse stad Narva, gelegen aan de grens met Rusland, of “een van de Zweedse eilanden” binnen te dringen.

Maar of Poetins plannen ook snel realiteit zullen worden, is nog maar de vraag. Zo wordt de Russische president op dit moment tegengehouden door het Westen, aldus Strozyk. “Wat de westerse landen samen doen om Oekraïne te steunen, maakt het voor Poetin duidelijk dat een westerse reactie op een aanval tegen de NAVO nog groter zou zijn”, klinkt het.

De voorbije maanden hebben al meerdere landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Litouwen en Denemarken, gewaarschuwd voor een mogelijke Russische aanval tegen de NAVO.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radosław Sikorski, zei recent echter dat een confrontatie tussen de alliantie en Rusland zou eindigen in een “onvermijdelijke nederlaag” voor Moskou. Volgens Sikorski heeft de NAVO immers drie keer zoveel militair personeel, drie keer zoveel middelen voor de luchtmacht en vier keer zoveel schepen als Rusland.

Help mee Oekraine beschermen!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]