Olie-industrie Rusland brand af

10 mei 2024

Oekraïense aanvallen op Russische olieraffinaderijen leiden tot een daling (!) van de olieprijzen op de wereldmarkt, en minder inkomsten voor Poetin, schrijft gerenommeerd Amerikaans tijdschrift Foreignaffairs.com. De zorgen van Washington over de energiemarkten blijken misplaatst.

De schokken beïnvloeden het vermogen van Rusland om ruwe olie om te zetten in brandstof, maar de export van ruwe olie neemt toe, wat leidt tot lagere wereldprijzen. De publicatie schrijft dat het repareren van de raffinaderij jaren kan duren, en dat binnen de Russische Federatie de prijzen voor aardolieproducten zoals benzine en diesel al sterk beginnen te stijgen.

Vandaag raakte het Oekraïense leger op een recordafstand van 1200 kilometer de zoveelste Russische raffinaderij. Nu in in de republiek Basjkirostan. De Oekraïense campagne werkt. Het veroorzaakt pijn op de Russische energiemarkten, en het oefent forse druk uit op Moskou. De aanvallen vreten de Russische inkomsten op en beperken het vermogen van Rusland om ruwe olie om te zetten in het soort brandstof dat tanks en vliegtuigen nodig hebben.

Strijd mee voor gerechtigheid

.

.

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]