Herdenk vandaag ook de doden van Oekraine

4 mei 2024

Vandaag houden we dodenherdenking voor de mensen die onze vrijheid hebben verdedigd. In de Oekraine sterven vandaag verdedigers voor dezelfde waarden. Ze beschermen ons indirect, zodat wij vrij kunnen leven. Laten we vandaag ook 2 minuten stilstaan bij hun offer.

Hieronder nog onze eigen ervaring met deze helden tijdens onze reis naar de Oekraine afgelopen Maart:

Tijdens onze reis door de oorlogszone ontmoetten we mannen en vrouwen die hun beroepen in hebben geruild voor geweren, stethoscopen voor granaten, toga’s voor kogelvrije vesten. Aan het front, te midden van het geluid van exploderende mortieren, vonden we een dierenarts die nu zijn handen gebruikte om mensenlevens te redden, een advocaat in de loopgraven, en een interieurbouwer die meer deed dan enkel linies bouwden, maar ook hoop gaf te midden van vernieling.

Op de militaire begraafplaats, bezaaid met rijen van grafmonumenten, zagen we het hartverscheurende bewijs van de prijs van moed. Talloze graven, niet alleen gevuld met mannen, maar ook met vrouwen die zich net zo onverschrokken naar het front begaven, hun levens offerend voor Europa.

Onze dankbaarheid voor hun opoffering, hun moed, is grenzeloos. In hun strijd vinden we de ware betekenis van heldendom, van opoffering en hoop in duistere tijden.

Onze steun zal niet aflaten totdat Putin is gestopt. Aan het front zijn de behoeften groot, bestelbusjes en terreinwagens gaan vaak kapot. Grote batterijen als powerstations zijn erg nodig.

Helpt nu mee!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 18 mei 2024

    Ecoflow power staions hebben veel mogelijkheden om te laden, opladen gaat van de Ecoflow zelf extreem snel en ze worden door Ecoflow zelf goedkoop verkocht als refurbished units. https://youtu.be/n_Y0IQ84vUs      

  • 18 mei 2024

    Officieel werden alle missiles neergehaald, klonk het woensdagochtend nog bij het Russische ministerie van Defensie na een Oekraïense ATACMS-raketaanval op de luchtmachtbasis van Belbek op de Krim. Maar uit satellietbeelden blijkt heel wat anders. (zie foto) Groot alarm in de nacht van dinsdag op woensdag op de grote Russische luchtmachtbasis van Belbek, net ten noorden [...]

  • 17 mei 2024

    Olieraffinaderijen in Rusland worden geconfronteerd met een tekort aan personeel, omdat werknemers massaal vertrekken vanwege de angst voor Oekraïense drone-aanvallen, volgens een rapport van de publicatie Vot Tak. Volgens het rapport verlieten laboratoriumtechnici voor chemische analyse de Kuibyshev-raffinaderij in de regio Samara nadat deze eind maart werd aangevallen door Oekraïense drones. Vot Tak onderzocht de [...]