Herdenk vandaag ook de doden van Oekraine

4 mei 2024

Vandaag houden we dodenherdenking voor de mensen die onze vrijheid hebben verdedigd. In de Oekraine sterven vandaag verdedigers voor dezelfde waarden. Ze beschermen ons indirect, zodat wij vrij kunnen leven. Laten we vandaag ook 2 minuten stilstaan bij hun offer.

Hieronder nog onze eigen ervaring met deze helden tijdens onze reis naar de Oekraine afgelopen Maart:

Tijdens onze reis door de oorlogszone ontmoetten we mannen en vrouwen die hun beroepen in hebben geruild voor geweren, stethoscopen voor granaten, toga’s voor kogelvrije vesten. Aan het front, te midden van het geluid van exploderende mortieren, vonden we een dierenarts die nu zijn handen gebruikte om mensenlevens te redden, een advocaat in de loopgraven, en een interieurbouwer die meer deed dan enkel linies bouwden, maar ook hoop gaf te midden van vernieling.

Op de militaire begraafplaats, bezaaid met rijen van grafmonumenten, zagen we het hartverscheurende bewijs van de prijs van moed. Talloze graven, niet alleen gevuld met mannen, maar ook met vrouwen die zich net zo onverschrokken naar het front begaven, hun levens offerend voor Europa.

Onze dankbaarheid voor hun opoffering, hun moed, is grenzeloos. In hun strijd vinden we de ware betekenis van heldendom, van opoffering en hoop in duistere tijden.

Onze steun zal niet aflaten totdat Putin is gestopt. Aan het front zijn de behoeften groot, bestelbusjes en terreinwagens gaan vaak kapot. Grote batterijen als powerstations zijn erg nodig.

Helpt nu mee!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]