Ernstige verliezen verwacht voor Nederland

3 mei 2024

Alarm over dreiging van Russen: Nederlands generaal Nicole de Wolf vertelt dat Nederland rekening moet houden met ernstige verliezen in geval van gewapend conflict met Rusland. De logistiek expert denkt na over de afvoer van gewonden en doden van het slagveld. Inlichtingendiensten en politici waarschuwen steeds luider voor de kans op een direct gewapend conflict met Rusland. Nederland is nog niet voldoende doordrongen van de ernst van de dreiging zegt Nicole.

De oorlogsdreiging vanuit Rusland heeft de hele NAVO op scherp gezet. Defensie wil daarom meer ruimte om te oefenen. Dat zal dit jaar en de komende jaren zichtbaar en merkbaar zijn. Generaal Nicole de Wolf-Fabricius uit Velp is sinds een paar maanden de nieuwe commandant van de grootste landmachteenheid. Zij legt uit waarom defensie Nederland en de verbinding met de samenleving hard nodig heeft.
De manier waarop Nicole de Wolf-Fabricius het commando overneemt van generaal Roy Sillen is tekenend voor het nieuwe tijdperk van defensie. De overdracht vond plaats met militair vertoon, zichtbaar en centraal op het Marktplein in Apeldoorn. Wij maken deel uit van de maatschappij en zijn er voor die maatschappij. We willen dat de hele Nederlandse samenleving zich realiseert dat de oorlogsdreiging vanuit Rusland reëel is.
Laten we Putin nu stoppen!
.
.
.
.

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]