Rusland woedend na besluit Amerikaanse steun voor Oekraïne

22 april 2024

In een scenario dat doet denken aan een slechte soapserie, heeft het Kremlin gereageerd op het nieuws dat het Amerikaanse Congres een gigantisch hulppakket voor Oekraïne heeft goedgekeurd.

De listige woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, heeft met een uitgestreken gezicht verkondigd dat deze ‘genereuze’ beslissing zal leiden tot de ondergang van Oekraïne en de schuld van het arme regime in Kiev nog verder zal vergroten. Alsof ze in het Kremlin een geheime kristallen bol hebben die de toekomst voorspelt.

En dan nog is er nog dolle Dmitry Medvedev, de voormalig Russisch president en nu vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, die zijn ongezouten mening deelt op Telegram. Hij noemt de goedkeuring van nieuwe hulp aan Oekraïne niet alleen ‘Russofoob’, maar voorspelt ook dat het aantal slachtoffers van deze oorlog alleen maar zal toenemen.

Ondertussen heeft het Oekraïense leger gisteren het “het oudste dienende schip van de Russische Zwarte Zeevloot” uitgeschakeld. En bouwt Rusland zijn voorbereidingen voor het zomeroffensief af.

Laten we Putin uit zijn droom helpen!

.

.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]