Beste nieuws van het jaar!

21 april 2024

De Amerikaanse verontwaardiging over de Iraanse aanval op Israël van vorige week heeft een verandering van standpunt veroorzaakt bij de Verenigde Staten.

Gisteren heeft het Huis van Afgevaardigden een hulppakket ter waarde van 61 miljard dollar voor Oekraïne goedgekeurd, waarvan het grootste deel bestemd is voor militair materieel.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft al een militair steunpakket voor Oekraïne klaarstaan dat in de komende week naar het land gestuurd wordt.

Dit uitgebreide pakket is ontworpen om Oekraïne gedurende een langere periode van steun te voorzien en zal niet in één keer worden verstuurd.

Meerdere bronnen melden aan The Washington Post dat het om een “massief” steunpakket gaat en dat een deel ervan al binnen een week in Oekraïne kan arriveren.

Steun ook de Oekraine!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 26 juli 2024

    Deze DJI Mavic 3 Enterprise klaar om te worden verzonden naar Oekraïne. Deze drone Het zal worden gebruikt om landmijnen en niet-geëxplodeerde munitie die aan de oppervlakte liggen op te sporen met behulp van Artificial Intelligence. Bijzonder aan deze drone is dat deze iedere 0.8 seconden een foto maakt en daardoor razendsnel een terrein in [...]

  • 26 juli 2024

    Oekraïne ontvangt deze zomer 14 opgeknapte Leopard 2A4 tanks uit Nederland en Denemarken, maakte de Nederlandse minister van Defensie Ruben Brekelmans donderdag bekend. De twee NAVO-landen zeiden afgelopen april dat ze de tanks van een derde partij zouden kopen en ze zouden opknappen voordat ze naar Oekraïne zouden sturen. Brekelmans zei dat de gevechtstanks zijn [...]

  • 25 juli 2024

    Schilder Leo Klootwijk heeft het kunstwerk "Hoop" gemaakt van 50 Oekrainse kindertekeningen. Jonge kinderen uit Dnipro van rond de 10 jaar waarvan de vaders vechten tegen de Russische indringers hebben deze tekeningen gemaakt, in de hoop aandacht te krijgen voor hun en onze helden. De tekeningen met het thema Oekraine zijn letterlijk verwerkt in het [...]