De meest tragische aanval voor Rusland!

20 april 2024

Oekraïne is al 784 dagen in oorlog. Maar de Oekraïeners geven zich absoluut niet gewonnen. Ze slaan terug tegen de Russische bezetter. Op woensdag 17 april hebben hebben de Oekraiënse strijdkrachten Rusland zelfs een zware slag weten toe te dienen.

Le Monde en Newsweek bevestigen dat Oekraïne een grote aanval heeft uitgevoerd op de luchtmachtbasis Djankoi, in de bezette Krim.

In detail gaat het om “een aanval die tijdens de nacht werd uitgevoerd met ATACMS-raketten: twaalf daarvan zouden de basis frontaal hebben geraakt, verdeeld over twee aanvalsgolven”, meldt L’Indépendant.

Bijna dertig Russen kwamen om bij de aanval en 80 anderen raakten gewond. De menselijke verliezen zijn zwaar. Wat de uitrusting betreft, heeft Oekraïne ook veel schade aangericht: Ka-52- en Mi-28-helikopters, SU-25-grondaanvalvliegtuigen, S-300-lanceerinrichtingen, maar ook een hele munitiehangar werd vernietigd.

Verschillende waarnemers beschouwen deze aanval als “de meest tragische voor Rusland sinds het begin van de oorlog”.

Helpt nu mee!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]