Eyes on Ukraine reist twee weken langs de frontlinie deel 1

28 maart 2024

Afgelopen weekend kwam Stichting Eyes on Ukraine terug van een 14 dagen missie uit het verscheurde Oekraine. Uitgeput van de lange reis en vervuld van een mix van emoties die woorden niet kunnen beschrijven. In de afgelopen dagen, zijn verhalen verteld en herinneringen gedeeld. Elk woord brengt ons terug naar de gezichten getekend door pijn en veerkracht.

Het bezoek aan de frontlinie was heftig. Niet de kille soldaten die men zou verwachten, maar ware helden, vastberaden in hun geloof in de waardigheid van het leven te midden van de chaos. De warmte van hun glimlach, ondanks de kou van de oorlog, was een vuur wat onze harten verwarmde.

In het ziekenhuis, waar gewonden met liefdevolle zorg werden verzorgd, raakten we diep ontroerd door de toewijding van de artsen en verpleegkundigen, die ondanks de beperkte middelen streden om levens te redden en hoop te brengen.

Maar het bezoek aan de begraafplaats was het meest hartverscheurend. Rij na rij van graven, elk een stille getuige van de zware tol die het conflict eist. Terwijl we stilstonden bij de open graven die wachtten op de volgende gesneuvelden, voelden we een mengeling van rouw en vastberadenheid. We zullen niet rusten, niet zouden stoppen, tot dit onrecht ten einde komt.

Met gebroken harten en vastberaden geesten, beloven we door te gaan, gedreven door de herinneringen aan degenen die we hebben ontmoet, degenen die vochten en stierven voor een vreedzame toekomst. Voor hen blijven we strijden, onvermoeibaar, tot er eindelijk vrede zal zijn.

Stijdt mee voor vrede!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 26 juli 2024

    Deze DJI Mavic 3 Enterprise klaar om te worden verzonden naar Oekraïne. Deze drone Het zal worden gebruikt om landmijnen en niet-geëxplodeerde munitie die aan de oppervlakte liggen op te sporen met behulp van Artificial Intelligence. Bijzonder aan deze drone is dat deze iedere 0.8 seconden een foto maakt en daardoor razendsnel een terrein in [...]

  • 26 juli 2024

    Oekraïne ontvangt deze zomer 14 opgeknapte Leopard 2A4 tanks uit Nederland en Denemarken, maakte de Nederlandse minister van Defensie Ruben Brekelmans donderdag bekend. De twee NAVO-landen zeiden afgelopen april dat ze de tanks van een derde partij zouden kopen en ze zouden opknappen voordat ze naar Oekraïne zouden sturen. Brekelmans zei dat de gevechtstanks zijn [...]

  • 25 juli 2024

    Schilder Leo Klootwijk heeft het kunstwerk "Hoop" gemaakt van 50 Oekrainse kindertekeningen. Jonge kinderen uit Dnipro van rond de 10 jaar waarvan de vaders vechten tegen de Russische indringers hebben deze tekeningen gemaakt, in de hoop aandacht te krijgen voor hun en onze helden. De tekeningen met het thema Oekraine zijn letterlijk verwerkt in het [...]