Eyes on Ukraine reist twee weken langs de frontlinie deel 2

27 maart 2024

Tijdens onze reis door de oorlogszone ontmoetten we mannen en vrouwen die hun beroepen in hebben geruild voor geweren, stethoscopen voor granaten, toga’s voor kogelvrije vesten. Aan het front, te midden van het geluid van exploderende mortieren, vonden we een dierenarts die nu zijn handen gebruikte om mensenlevens te redden, een advocaat in de loopgraven, en een interieurbouwer die meer deed dan enkel linies bouwden, maar ook hoop gaf te midden van vernieling.

Op de militaire begraafplaats, bezaaid met rijen van grafmonumenten, zagen we het hartverscheurende bewijs van de prijs van moed. Talloze graven, niet alleen gevuld met mannen, maar ook met vrouwen die zich net zo onverschrokken naar het front begaven, hun levens offerend voor Europa.

Poetins rekruteert monsters uit zijn gevangenissen en vermomd ze als soldaten. Er woed een strijd tussen goed en kwaad, tussen de helden van Oekraïne en de duistere Kremlin krachten, en het ontvouwt zich voor onze ogen.

Zelfs te midden van deze grimmige realiteit houden de helden van Oekraïne stand. Tegen de kou van de winter en de meedogenloze overmacht van barbaars geweld, blijven ze standvastig.

Onze dankbaarheid voor hun opoffering, hun moed, is grenzeloos. In hun strijd vinden we de ware betekenis van heldendom, van opoffering en hoop in duistere tijden.

Onze steun zal niet aflaten totdat Putin is gestopt. Aan het front zijn de behoeften groot, bestelbusjes en terreinwagens gaan vaak kapot. Grote batterijen als powerstations zijn erg nodig.

Helpt nu mee!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 12 mei 2024

    Gisteren heeft E.o.U weer 2 terrein auto’s naar de verdedigers van de Oekraïne kunnen sturen. Wij willen de donoren hier hartelijk voor bedanken. De laatste maanden hebben we veel auto’s voordelig kunnen inkopen en transporteren. Naastdat deze auto’s zeer gewild zijn , is het voor de helden bemoedigend om vanuit ngo,s materieel te krijgen. Regelmatig [...]

  • 11 mei 2024

    De Russische president Vladimir Poetin heeft plannen gemaakt om enkele NAVO-landen, meer bepaald in het oosten van Europa, aan te vallen. Dat beweert het hoofd van de Poolse militaire contraspionage. Poetin zou “een mini-operatie tegen een van de Baltische staten” hebben voorbereid, zegt Jarosław Strozyk in een interview met de Poolse krant ‘Dziennik Gazeta Prawna’. [...]

  • 10 mei 2024

    Oekraïense aanvallen op Russische olieraffinaderijen leiden tot een daling (!) van de olieprijzen op de wereldmarkt, en minder inkomsten voor Poetin, schrijft gerenommeerd Amerikaans tijdschrift Foreignaffairs.com. De zorgen van Washington over de energiemarkten blijken misplaatst. De schokken beïnvloeden het vermogen van Rusland om ruwe olie om te zetten in brandstof, maar de export van ruwe [...]