Eyes on Ukraine reist twee weken langs de frontlinie deel 2

27 maart 2024

Tijdens onze reis door de oorlogszone ontmoetten we mannen en vrouwen die hun beroepen in hebben geruild voor geweren, stethoscopen voor granaten, toga’s voor kogelvrije vesten. Aan het front, te midden van het geluid van exploderende mortieren, vonden we een dierenarts die nu zijn handen gebruikte om mensenlevens te redden, een advocaat in de loopgraven, en een interieurbouwer die meer deed dan enkel linies bouwden, maar ook hoop gaf te midden van vernieling.

Op de militaire begraafplaats, bezaaid met rijen van grafmonumenten, zagen we het hartverscheurende bewijs van de prijs van moed. Talloze graven, niet alleen gevuld met mannen, maar ook met vrouwen die zich net zo onverschrokken naar het front begaven, hun levens offerend voor Europa.

Poetins rekruteert monsters uit zijn gevangenissen en vermomd ze als soldaten. Er woed een strijd tussen goed en kwaad, tussen de helden van Oekraïne en de duistere Kremlin krachten, en het ontvouwt zich voor onze ogen.

Zelfs te midden van deze grimmige realiteit houden de helden van Oekraïne stand. Tegen de kou van de winter en de meedogenloze overmacht van barbaars geweld, blijven ze standvastig.

Onze dankbaarheid voor hun opoffering, hun moed, is grenzeloos. In hun strijd vinden we de ware betekenis van heldendom, van opoffering en hoop in duistere tijden.

Onze steun zal niet aflaten totdat Putin is gestopt. Aan het front zijn de behoeften groot, bestelbusjes en terreinwagens gaan vaak kapot. Grote batterijen als powerstations zijn erg nodig.

Helpt nu mee!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow