Eyes on Ukraine steunt de 38e Marine brigade

7 maart 2024

Gisteren bezocht Andrew Mahomet de Nederlandse tweede kamer en was ook te zien op NPO 1. Deze dappere sergeant van de 38e marine brigade kwam het verhaal vertellen over de heldhaftige verdedigers van Krynky. Het kleine dorp aan de rivier de Dnipro gelegen op de linkeroever in de zuidelijke regio Cherson in Oekraïne. Sinds November verdedigen hier 300 man aan de overkant van de rivier de Dnipro al maanden lang het dorpje tegen een grote overmacht van de Russen. De vergelijking met de 300 Spartanen is snel gelegd.

Al vele malen beweerde de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu  Krynky te hebben herovert, maar de 38 brigade houd kranig stand. Shoigu noemde Krynky “een bolwerk” voor zijn troepen “voor verdere vooruitgang en inzet van troepen.” Het Oekraïense Operationele Commando ontkende de bewering van Shoigu en omschreef het als “een manipulatie en vervalsing van feiten.” “De strijdkrachten van Zuid-Oekraïne blijven hun posities behouden en brengen aanzienlijke verliezen toe aan de vijand”, aldus het commando. Op een video gedeeld door pro-Oekraïense bloggers is te zien hoe Russische soldaten in het gebied een vlag hijsen, maar vervolgens vluchten, wat schijnbaar in tegenspraak is met de bewering van Shoigu. In het najaar uitten Russische functionarissen hun bezorgdheid over het feit dat Oekraïne voet aan de grond zou krijgen in Krynky.

Eyes on Ukraine heeft uitgebreid contact gehad met Andrew en wij steunen hem en zijn brigade met middelen en ons hart.

Putin agressie moet hier stoppen, helpt u mee!

 

.

 

 

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow