Zoveelste marineschip Rusland tot zinken gebracht

5 maart 2024

Gisterenavond was het een koude nacht in de Zwarte Zee toen de Russische patrouilleboot, een modern schip van de Russische Zwarte Zeevloot, de Project 2216 Sergej Kotov, ten prooi viel aan een aanval van het Oekraïense leger. De Oekraïense inlichtingendienst GUR had haar zinnen gezet op het opnieuw bespotten van de Russische marine. Zelfs Russische militaire blogs konden de vernedering niet ontkennen.

De bemanning van de Sergej Kotov, verward en geschokt door de onverwachte aanval, was niet in staat geweest te ontsnappen aan de zeedrones. Doden en gewonden waren het trieste resultaat. De stafchef van president Volodymyr Zelensky, schreef via Telegram: “De Russische Zwarte Zeevloot is een symbool van bezetting. Dat kan niet aanwezig zijn op de Oekraïense Krim. Op sociale media verspreidde zich al snel een video die het zinken van de Sergej Kotov vastlegde, haar romp schokkend onder de kracht van de explosie. Aangedreven door Duitse dieselmotoren en gewapend waren met geavanceerde kruisraketten, waren ze niet bestand tegen de slimme strategieën en de vastberadenheid van hun Oekraïense tegenstanders.

En zo, te midden van de nachtelijke chaos, werd de Russische marine weer gedegradeerd tot een bron van spot, haar schepen beschimpt en haar trots gekrenkt door een onverwachte aanval die haar zwakte blootlegde voor de hele wereld om te zien.

Help mee de Russische tirannie te stoppen!

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow