Zoveelste marineschip Rusland tot zinken gebracht

5 maart 2024

Gisterenavond was het een koude nacht in de Zwarte Zee toen de Russische patrouilleboot, een modern schip van de Russische Zwarte Zeevloot, de Project 2216 Sergej Kotov, ten prooi viel aan een aanval van het Oekraïense leger. De Oekraïense inlichtingendienst GUR had haar zinnen gezet op het opnieuw bespotten van de Russische marine. Zelfs Russische militaire blogs konden de vernedering niet ontkennen.

De bemanning van de Sergej Kotov, verward en geschokt door de onverwachte aanval, was niet in staat geweest te ontsnappen aan de zeedrones. Doden en gewonden waren het trieste resultaat. De stafchef van president Volodymyr Zelensky, schreef via Telegram: “De Russische Zwarte Zeevloot is een symbool van bezetting. Dat kan niet aanwezig zijn op de Oekraïense Krim. Op sociale media verspreidde zich al snel een video die het zinken van de Sergej Kotov vastlegde, haar romp schokkend onder de kracht van de explosie. Aangedreven door Duitse dieselmotoren en gewapend waren met geavanceerde kruisraketten, waren ze niet bestand tegen de slimme strategieën en de vastberadenheid van hun Oekraïense tegenstanders.

En zo, te midden van de nachtelijke chaos, werd de Russische marine weer gedegradeerd tot een bron van spot, haar schepen beschimpt en haar trots gekrenkt door een onverwachte aanval die haar zwakte blootlegde voor de hele wereld om te zien.

Help mee de Russische tirannie te stoppen!

Gerelateerde berichten

  • 21 juli 2024

    De vraag naar accu powerstations is enorm. Maar ze zijn zowel kostbaar als schaars. Eyes on Ukraine is daarom constant op zoek naar alternatieven. Een kansrijk alternatief voor gebruik wat verder achter het front zijn compacte generatoren met op maat gemaakte USB laadstations. De generator-laadstation combinatie is door ons zelf bedacht. https://youtu.be/Zbvk5wQ9Y-s   Doneer de [...]

  • 21 juli 2024

    Soldaten die een training volgen bij Kolo-Fly krijgen na afloop een drone uitgereikt, indien voorradig. Sponsor de volgende drone zodat Kolo Fly aan iedere groep cursisten drones mee kan geven. https://youtu.be/U6DUP3kcMuE   Sponsor de volgende drone      

  • 20 juli 2024

    Deze 6 generatoren zijn afgeleverd aan de dappere 36e Marine Brigade. - 3 2-taktgeneratoren - 3 4-taktgeneratoren Sponsor de volgende generator