10 burgerdoden Odessa. Bijna normaal?

3 maart 2024

Bij een hartverscheurende tragedie in de straten van Odessa, werden zondag de brokstukken van een ondraaglijke onheil blootgelegd. Onder het verpletterende puin van een eens vredig appartementsgebouw werden de levenloze lichamen van een vrouw en haar onschuldige acht maanden oude baby ontdekt. De verstikkende walm van een Russische drone-aanval had deze thuisoase veranderd in een graf.

Het gebouw, met een hoogte van negen verdiepingen, was het doelwit geworden in de meedogenloze strijd. De Oekraïense hulpdiensten telden huiverend de slachtoffers, de dodentol liep gestaag op tot tien. Gouverneur Oleg Kiper van de getroffen regio Odessa kon enkel met gebroken stem toevoegen dat de vrouw en de baby, eens zo vol van leven, naast elkaar waren gevonden, als stille getuigen van de verpletterende onrecht van dit conflict.

Vinden we dit normaal. Wij nog steeds niet! Strijd mee tegen onrecht

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow