Granaten en Houwitsers

1 maart 2024

Nederland, als een voortrekker voor hulp aan Oekraïne, kondigde eergisteren aan dat ze €100 miljoen gaan bijdragen aan een internationaal Tsjechisch plan om snel artilleriegranaten te kopen voor Oekraïne. De bijdrage, die als nieuw geld is bevestigd, symboliseert de toewijding van Nederland aan het bestrijden van onrecht. Maar Nederland gaat verder dan alleen financiële steun. Naast het geld voor de artilleriegranaten financiert Nederland ook negen Dita-houwitsers.

De daadkrachtige acties van Nederland illustreren niet alleen haar vermogen om effectief te handelen in crisissituaties, maar benadruken ook haar diepgewortelde toewijding aan het ondersteunen van landen die worstelen met onrecht en conflict. Met deze daad van solidariteit zet Nederland een inspirerend voorbeeld voor andere naties om soortgelijke steun te bieden en gezamenlijk te werken aan het bevorderen van vrede en stabiliteit wereldwijd.

Laten we meehelpen de Russische agressie te stoppen!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow