Nederland geeft zes extra F-16’s aan Oekraïne

8 februari 2024

Belangrijkste actuele nieuws:

Nederland geeft zes extra F-16’s aan Oekraïne

VN roepen Rusland op om einde te maken aan deportatie Oekraïense kinderen

Vier doden bij Russische aanval op Cherson, waaronder een 66 jarige vrouw

Orbán boycot vergadering over Zweeds NAVO-lidmaatschap

Trump roept op geen deal te sluiten over financiële steun aan Oekraïne

Dagelijks meer dan 1.500 Russische explosieven en raketten op Donetsk

EU kan Oekraïne vanaf maart vers geld toestoppen

Help mee!

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]