Dodentol Oekraïne loopt op tot vier, zestien gewonden

7 februari 2024

Dodentol Oekraïne loopt op tot vier, zestien gewonden

Bij de grootschalige Russische raketaanval van vanochtend zijn in de Oekraïense hoofdstad Kyiv zeker drie doden en zestien gewonden gevallen. De aanval trof de wijk Dnipro, in het oosten van de stad. Een deel van de wijk zit zonder elektriciteit en verwarming, doordat brokstukken van een door de luchtverdediging neergehaalde raket neerkwamen op hoogspanningslijnen. Volgens netbeheerder Ukrenergo zijn ongeveer 20.000 adressen getroffen.

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 20 februari 2024

    De Oekraïense luchtmacht heeft de afgelopen dagen niet minder dan zes Russische straaljagers en bommenwerpers heeft neergeschoten in het zuidoosten van het land. Dit is ons land, onze lucht. Bedankt voor het harde werk, wordt vervolgd.” Die boodschap bracht luitenant-generaal Nikolaj Olesjtsjoek, commandant van de Oekraïense luchtmacht, vanochtend naar buiten. Hij bevestigde daarmee de berichten [...]

  • 19 februari 2024

    Stichting Eyes on Ukraine is geboren uit de dringende noodzaak om de helden van Oekraïne te ondersteunen, de mannen en vrouwen die onvermoeibaar vechten voor de waarden van democratie, vrijheid en het vrije woord. Terwijl veel organisaties zich richten op het helpen van burgers, wat ook goed is, begrijpt Eyes on Ukraine dat het ondersteunen [...]

  • 17 februari 2024

    Volledig uitgeruste DJI Mavic 2 Enterprise Advanced thermische drone voor ontmijner Kevin Raison van The Sunflower Project. Kevin zal deze drone gebruiken om mijnen en UXO's te detecteren bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer metalen en kunststoffen in een ander tempo opwarmen en afkoelen dan de omgeving. De set bestaat uit de drone, smart controller, RTK [...]