Deense defensieminister waarschuwt voor Russische aanval komende jaren

10 februari 2024

Volgens de Deense minister van Defensie Troels Lund Poulsen is een Russische aanval op een lidstaat van de NAVO al mogelijk binnen de drie tot vijf jaar. Dat heeft hij gezegd aan de Deens krant Jyllands-Posten. Het gaat om de scherpste waarschuwing van een hooggeplaatste westerse functionaris over een mogelijke militaire confrontatie met Rusland tot nu toe.

Zijn Duitse ambtsgenoot Boris zei eerder al dat Europa zich moet voorbereiden op oorlog en kreeg sindsdien bijval van legerchefs in onder meer België, Zweden, Polen, Roemenië, Noorwegen en Groot-Brittannië.

Ook NAVO-topman Rob Bauer luidde de alarmbel, net als Manfred Weber, de leider van de grootse fractie in het Europese parlement. De Deense geheime dienst waarschuwde eerder deze week al voor Russische militaire acties tegen NAVO-landen en Poulsen gaat zelfs nog een stapje verder dan zijn collega’s in Duitsland en Estland, die denken dat een Russische aanval op de NAVO er binnen de vijf tot acht jaar kan komen.

Laten we voorkomen dat Putin ons aanvalt door nu de Oekraine te steunen.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 20 februari 2024

    De Oekraïense luchtmacht heeft de afgelopen dagen niet minder dan zes Russische straaljagers en bommenwerpers heeft neergeschoten in het zuidoosten van het land. Dit is ons land, onze lucht. Bedankt voor het harde werk, wordt vervolgd.” Die boodschap bracht luitenant-generaal Nikolaj Olesjtsjoek, commandant van de Oekraïense luchtmacht, vanochtend naar buiten. Hij bevestigde daarmee de berichten [...]

  • 19 februari 2024

    Stichting Eyes on Ukraine is geboren uit de dringende noodzaak om de helden van Oekraïne te ondersteunen, de mannen en vrouwen die onvermoeibaar vechten voor de waarden van democratie, vrijheid en het vrije woord. Terwijl veel organisaties zich richten op het helpen van burgers, wat ook goed is, begrijpt Eyes on Ukraine dat het ondersteunen [...]

  • 17 februari 2024

    Volledig uitgeruste DJI Mavic 2 Enterprise Advanced thermische drone voor ontmijner Kevin Raison van The Sunflower Project. Kevin zal deze drone gebruiken om mijnen en UXO's te detecteren bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer metalen en kunststoffen in een ander tempo opwarmen en afkoelen dan de omgeving. De set bestaat uit de drone, smart controller, RTK [...]