Deense defensieminister waarschuwt voor Russische aanval komende jaren

10 februari 2024

Volgens de Deense minister van Defensie Troels Lund Poulsen is een Russische aanval op een lidstaat van de NAVO al mogelijk binnen de drie tot vijf jaar. Dat heeft hij gezegd aan de Deens krant Jyllands-Posten. Het gaat om de scherpste waarschuwing van een hooggeplaatste westerse functionaris over een mogelijke militaire confrontatie met Rusland tot nu toe.

Zijn Duitse ambtsgenoot Boris zei eerder al dat Europa zich moet voorbereiden op oorlog en kreeg sindsdien bijval van legerchefs in onder meer België, Zweden, Polen, Roemenië, Noorwegen en Groot-Brittannië.

Ook NAVO-topman Rob Bauer luidde de alarmbel, net als Manfred Weber, de leider van de grootse fractie in het Europese parlement. De Deense geheime dienst waarschuwde eerder deze week al voor Russische militaire acties tegen NAVO-landen en Poulsen gaat zelfs nog een stapje verder dan zijn collega’s in Duitsland en Estland, die denken dat een Russische aanval op de NAVO er binnen de vijf tot acht jaar kan komen.

Laten we voorkomen dat Putin ons aanvalt door nu de Oekraine te steunen.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]