Vijf Europese regeringsleiders in open brief: “Hulp belangrijker dan ooit’

1 februari 2024

Europa moet zijn inspanningen verdubbelen en Oekraïne op zowel de korte als lange termijn van meer hulp te voorzien om zijn strijd tegen het Russische invasieleger vol te houden. Daarvoor pleiten de regeringsleiders van Duitsland, Nederland, Denemarken, Estland en Tsjechië in een open brief in de krant Financial Times. De brief komt er op de vooravond van een belangrijke Europese top in Brussel morgen, waar een financieel hulppakket van 50 miljard euro voor Oekraïne op tafel ligt.

Volgens Olaf Scholz, Mark Rutte, Mette Frederiksen, Kaja Kallas en Petr Fiala is “de harde waarheid” dat de Europese Unie zijn doelstellingen tegen maart 2024 niet zal halen. Het land kampt met tekorten aan alles.

Oekraine offert zijn beste mensen, zoals deze jongedame die door de oorlog haar onderbeen moet missen.

Stijd mee om dit te stoppen!

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 20 februari 2024

    De Oekraïense luchtmacht heeft de afgelopen dagen niet minder dan zes Russische straaljagers en bommenwerpers heeft neergeschoten in het zuidoosten van het land. Dit is ons land, onze lucht. Bedankt voor het harde werk, wordt vervolgd.” Die boodschap bracht luitenant-generaal Nikolaj Olesjtsjoek, commandant van de Oekraïense luchtmacht, vanochtend naar buiten. Hij bevestigde daarmee de berichten [...]

  • 19 februari 2024

    Stichting Eyes on Ukraine is geboren uit de dringende noodzaak om de helden van Oekraïne te ondersteunen, de mannen en vrouwen die onvermoeibaar vechten voor de waarden van democratie, vrijheid en het vrije woord. Terwijl veel organisaties zich richten op het helpen van burgers, wat ook goed is, begrijpt Eyes on Ukraine dat het ondersteunen [...]

  • 17 februari 2024

    Volledig uitgeruste DJI Mavic 2 Enterprise Advanced thermische drone voor ontmijner Kevin Raison van The Sunflower Project. Kevin zal deze drone gebruiken om mijnen en UXO's te detecteren bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer metalen en kunststoffen in een ander tempo opwarmen en afkoelen dan de omgeving. De set bestaat uit de drone, smart controller, RTK [...]