Vijf Europese regeringsleiders in open brief: “Hulp belangrijker dan ooit’

1 februari 2024

Europa moet zijn inspanningen verdubbelen en Oekraïne op zowel de korte als lange termijn van meer hulp te voorzien om zijn strijd tegen het Russische invasieleger vol te houden. Daarvoor pleiten de regeringsleiders van Duitsland, Nederland, Denemarken, Estland en Tsjechië in een open brief in de krant Financial Times. De brief komt er op de vooravond van een belangrijke Europese top in Brussel morgen, waar een financieel hulppakket van 50 miljard euro voor Oekraïne op tafel ligt.

Volgens Olaf Scholz, Mark Rutte, Mette Frederiksen, Kaja Kallas en Petr Fiala is “de harde waarheid” dat de Europese Unie zijn doelstellingen tegen maart 2024 niet zal halen. Het land kampt met tekorten aan alles.

Oekraine offert zijn beste mensen, zoals deze jongedame die door de oorlog haar onderbeen moet missen.

Stijd mee om dit te stoppen!

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]