Ziekenhuis onder vuur, 4 slachtoffers

2 februari 2024

In de regio Charkov kwam gisterennacht een ziekenhuis onder vuur te liggen, waarbij vier mensen gewond raakten. Bericht uit Oekraine: “Vanavond zijn als gevolg van een vijandelijke aanval met luchtbommen op het grondgebied van een civiel ziekenhuis in het dorp Bolshoy Burluk, district Kupyansky, de gevel van een twee verdiepingen tellend medisch gebouw, de ramen en het dak beschadigd. Ook hebben medewerkers van de Rijkshulpdienst, samen met medewerkers van de Nationale Politie en de medische hulpdiensten, 38 mensen geëvacueerd, waarvan 4 slachtoffers ter plekke eerste hulp kregen”, meldt de afdeling.

Foto van het ziekenhuis, met een ontredderde hond.

Help ons mens en dier redden!

Gerelateerde berichten

  • 20 februari 2024

    De Oekraïense luchtmacht heeft de afgelopen dagen niet minder dan zes Russische straaljagers en bommenwerpers heeft neergeschoten in het zuidoosten van het land. Dit is ons land, onze lucht. Bedankt voor het harde werk, wordt vervolgd.” Die boodschap bracht luitenant-generaal Nikolaj Olesjtsjoek, commandant van de Oekraïense luchtmacht, vanochtend naar buiten. Hij bevestigde daarmee de berichten [...]

  • 19 februari 2024

    Stichting Eyes on Ukraine is geboren uit de dringende noodzaak om de helden van Oekraïne te ondersteunen, de mannen en vrouwen die onvermoeibaar vechten voor de waarden van democratie, vrijheid en het vrije woord. Terwijl veel organisaties zich richten op het helpen van burgers, wat ook goed is, begrijpt Eyes on Ukraine dat het ondersteunen [...]

  • 17 februari 2024

    Volledig uitgeruste DJI Mavic 2 Enterprise Advanced thermische drone voor ontmijner Kevin Raison van The Sunflower Project. Kevin zal deze drone gebruiken om mijnen en UXO's te detecteren bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer metalen en kunststoffen in een ander tempo opwarmen en afkoelen dan de omgeving. De set bestaat uit de drone, smart controller, RTK [...]