Ziekenhuis onder vuur, 4 slachtoffers

2 februari 2024

In de regio Charkov kwam gisterennacht een ziekenhuis onder vuur te liggen, waarbij vier mensen gewond raakten. Bericht uit Oekraine: “Vanavond zijn als gevolg van een vijandelijke aanval met luchtbommen op het grondgebied van een civiel ziekenhuis in het dorp Bolshoy Burluk, district Kupyansky, de gevel van een twee verdiepingen tellend medisch gebouw, de ramen en het dak beschadigd. Ook hebben medewerkers van de Rijkshulpdienst, samen met medewerkers van de Nationale Politie en de medische hulpdiensten, 38 mensen geëvacueerd, waarvan 4 slachtoffers ter plekke eerste hulp kregen”, meldt de afdeling.

Foto van het ziekenhuis, met een ontredderde hond.

Help ons mens en dier redden!

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]