Minstens zes Russische jets vernietigd

8 april 2024

Oekraïne vuurde afgelopen week  meer dan 90 drones af in een van grootste luchtaanvallen sinds begin oorlog:

Zoals wij het ons voorstellen: Het was een typische dag op de Russische luchtmachtbasis van Morozovsk. De zon scheen, de vogels floten en de piloten waren druk bezig met het poetsen van hun geliefde Su-34 bommenwerpers. Maar wat ze niet wisten, was dat er een verrassing in de lucht hing.

Terwijl de Russische piloten zich in hun uniformen hesen en stoer rondliepen, verzamelde het Oekraïense leger zich voor een buitengewone missie. Samen met de veiligheidsdienst SBOe smeedden ze een meesterlijk plan. Op een geheime locatie, ergens in de buurt van Kiev, waren teams van techneuten bezig met het lanceren van een indrukwekkend arsenaal aan drones. Deze drones waren niet zomaar de standaard exemplaren, nee, ze waren geprogrammeerd voor een precisieaanval.

Terwijl de Russen zich tegoed deden aan hun lunch, vlogen de drones onopgemerkt richting Morozovsk. En daar begon het spektakel. De Su-34’s, trots gepositioneerd langs de landingsbaan, werden plotseling het doelwit van een dans van technologie. Een voor een werden de Russische toestellen verwoest.

Toen de Russen eindelijk doorhadden wat er aan de hand was, was het al te laat. Ze waren slachtoffer geworden van de meest ongewone luchtaanval ooit uitgevoerd. En terwijl Moskou in verwarring achterbleef, haalde ze in Oekraine de champagne tevoorschijn.

Laten we Poetin een lesje leren. Help Mee!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 8 september 2024

    afgelopen week hebben we weer drie terreinwagens afgeleverd bij de verdedigers van Europa. Deze auto’s met vierwielaandrijving zijn onmisbaar. We brengen ze naar waar ze het meest nodig zijn. help mee voor transport Doneer nu . .  

  • 7 september 2024

    Oekraine heeft een innovatieve nieuwe manier gevonden om Russische Lancet drones uit te schakelen. De Lancet drone is een door Rusland zelf ontwikkelde drone, waar Oekraine in het verleden veel last van had. De drone word vooral ingezet tegen tanks en artillerie. Deze Lancet drone van ongeveer 100.000 euro wordt nu door de Oekraïners uitgeschakeld [...]

  • 6 september 2024

    Gisteren heeft Stichting Eyes on Ukraine onze zusterstichting Help4Ukraine geholpen met het transport van humanitaire goederen. Deze ingezamelde boodschappen moesten vervoerd worden van het lokale depot in Den Haag naar de transporteur in Utrecht. Onze organisatie probeert waar mogelijk ander Oekrainse hulp initiatieven te steunen. Ook hebben we onderling contact, zodat we gezamenlijk meer kunnen [...]