VN: aanval op kinderziekenhuis in Oekraïne is ‘oorlogsmisdaad’

10 juli 2024

De vicesecretaris-generaal van de VN voor Humanitaire Zaken, Joyce Msuya, richtte vandaag haar blik vastberaden op de verzamelde afgevaardigden van de VN veiligheidsraad. “Aanvallen richten op ziekenhuizen in Oekraïne is een oorlogsmisdaad,” verkondigde ze met een stem die door merg en been ging.

De vergadering was bijeengeroepen de dag na de dodelijke aanvallen die toegeschreven werden aan Rusland. “Het opzettelijk aanvallen van een ziekenhuis dat beschermd is door internationaal recht, is een oorlogsmisdaad en de verantwoordelijken moeten ter verantwoording worden geroepen,” vervolgde Msuya. Haar woorden waren een dringende oproep tot gerechtigheid in een wereld die maar al te vaak de andere kant op kijkt.

Maar wie kan Poetin tot verantwoording roepen? De tiran heeft keer op keer getoond dat hij zich niets aantrekt van internationale veroordelingen. Zoals verwacht, ontkende hij wederom elke betrokkenheid en beweerde zoals altijd dat Oekraïne de aanvallen zelf heeft uitgevoerd. Zijn leugens wegen zwaar op de harten van de nabestaanden en slachtoffers.

Msuya wees op de zorgwekkende trend van systematische aanvallen op gezondheidscentra en andere civiele infrastructuur in heel Oekraïne. Haar boodschap was duidelijk: de wereld moet reageren. Het is tijd om op te staan tegen de tirannie, in de hoop dat gerechtigheid uiteindelijk zal zegevieren.

Strijd mee voor gerechtigheid!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 21 juli 2024

    De vraag naar accu powerstations is enorm. Maar ze zijn zowel kostbaar als schaars. Eyes on Ukraine is daarom constant op zoek naar alternatieven. Een kansrijk alternatief voor gebruik wat verder achter het front zijn compacte generatoren met op maat gemaakte USB laadstations. De generator-laadstation combinatie is door ons zelf bedacht. https://youtu.be/Zbvk5wQ9Y-s   Doneer de [...]

  • 21 juli 2024

    Soldaten die een training volgen bij Kolo-Fly krijgen na afloop een drone uitgereikt, indien voorradig. Sponsor de volgende drone zodat Kolo Fly aan iedere groep cursisten drones mee kan geven. https://youtu.be/U6DUP3kcMuE   Sponsor de volgende drone      

  • 20 juli 2024

    Deze 6 generatoren zijn afgeleverd aan de dappere 36e Marine Brigade. - 3 2-taktgeneratoren - 3 4-taktgeneratoren Sponsor de volgende generator