Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed

20 juni 2024

Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed

Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden.

De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm en Washington, werd goedgekeurd door 266 van de 349 parlementsleden, met 37 stemmen tegen en 46 afwezigen.

De overeenkomst geldt als een belangrijke ontwikkeling in het defensiebeleid van Zweden, dat in maart afzag van twee eeuwen ongebondenheid door toe te treden tot de NAVO. De wet geeft Amerikaanse strijdkrachten onder meer toegang tot zeventien Zweedse defensiebases en staat hen toe om militaire uitrusting, wapens en munitie in het land op te slaan.

Steun Oekraine!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 21 juli 2024

    De vraag naar accu powerstations is enorm. Maar ze zijn zowel kostbaar als schaars. Eyes on Ukraine is daarom constant op zoek naar alternatieven. Een kansrijk alternatief voor gebruik wat verder achter het front zijn compacte generatoren met op maat gemaakte USB laadstations. De generator-laadstation combinatie is door ons zelf bedacht. https://youtu.be/Zbvk5wQ9Y-s   Doneer de [...]

  • 21 juli 2024

    Soldaten die een training volgen bij Kolo-Fly krijgen na afloop een drone uitgereikt, indien voorradig. Sponsor de volgende drone zodat Kolo Fly aan iedere groep cursisten drones mee kan geven. https://youtu.be/U6DUP3kcMuE   Sponsor de volgende drone      

  • 20 juli 2024

    Deze 6 generatoren zijn afgeleverd aan de dappere 36e Marine Brigade. - 3 2-taktgeneratoren - 3 4-taktgeneratoren Sponsor de volgende generator