Breuken in Ruslands financiële systeem

15 juni 2024

De beurzen in Rusland daalde vandaag met 15% in waarde na financiële sancties uit de Verenigde staten. Rusland leek de sancties een tijd goed te doorstaan. Echter de deskundigen zeggen dat in het komende jaar de breuken zichtbaar zullen worden. De militaire mottenballen voorraad begint op te raken. De buitenlandse valutareserve raakt uitgeput. Poetin is naarstig op zoek naar inkomsten bij zijn vriend Xi uit China. Hij probeert hem zijn Europese gas te verkopen (zie verhaaltje hieronder), maar Xi wil dat alleen voor een afbraakprijs, omdat hij weet dat Poetin het aan niemand anders kan verkopen. Echte vrienden!

De Russische pogingen om een ​​groot akkoord met China te sluiten over de aanleg van de Power of Siberia 2-gaspijpleiding zijn op een dood spoor beland. De krant zegt, dat Moskou de eisen van Peking op het gebied van prijzen en aanbodvolumes onredelijk vindt. Feit is dat China gas wil kopen tegen een prijs die dicht bij de Russische binnenlandse prijzen ligt, die zwaar gesubsidieerd worden, en ook van plan is slechts een klein deel van de geplande jaarlijkse capaciteit van de pijpleiding te kopen. Als gevolg van een scherpe daling van de gasverkoop aan Europa vorig jaar leed Gazprom aanzienlijke verliezen van $6,9 miljard. Rusland zal dus waarschijnlijk de ongunstige voorwaarden van China moeten accepteren. De Financial Times merkt op dat China Rusland al minder betaalt dan andere leveranciers, zoals Myanmar en Oezbekistan.

Steun Oekriane!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 8 september 2024

    afgelopen week hebben we weer drie terreinwagens afgeleverd bij de verdedigers van Europa. Deze auto’s met vierwielaandrijving zijn onmisbaar. We brengen ze naar waar ze het meest nodig zijn. help mee voor transport Doneer nu . .  

  • 7 september 2024

    Oekraine heeft een innovatieve nieuwe manier gevonden om Russische Lancet drones uit te schakelen. De Lancet drone is een door Rusland zelf ontwikkelde drone, waar Oekraine in het verleden veel last van had. De drone word vooral ingezet tegen tanks en artillerie. Deze Lancet drone van ongeveer 100.000 euro wordt nu door de Oekraïners uitgeschakeld [...]

  • 6 september 2024

    Gisteren heeft Stichting Eyes on Ukraine onze zusterstichting Help4Ukraine geholpen met het transport van humanitaire goederen. Deze ingezamelde boodschappen moesten vervoerd worden van het lokale depot in Den Haag naar de transporteur in Utrecht. Onze organisatie probeert waar mogelijk ander Oekrainse hulp initiatieven te steunen. Ook hebben we onderling contact, zodat we gezamenlijk meer kunnen [...]