Verstrooide Russen bombarderen eigen dorp

13 mei 2024

We weten dat Poetin het niet zo nauw neemt met mensenlevens. Echter komt minder vaak in het nieuws dat hij zijn eigen burgerbevolking per ongeluk bombardeerd. Regelmatig (al 33 keer in afgelopen 2.5 maand in Belgorod regio) werkt een raket of bom niet goed, of wordt die op de verkeerde plek afgeworpen.

Zoals nu bekend is geworden dat op zaterdag 4 mei een Russisch militair vliegtuig aanvankelijk zijn bom mikte op de stad Kharkiv (die al meermaals is aangevallen in Oekraïne), maar miste zijn doel en dropte een bom op eigen grondgebied, op de stad Belgorod om precies te zijn. “De Russische vliegtuigbom zou verschillende mensen hebben verwond en voertuigen en een dertigtal huizen hebben beschadigd,” meldt La Libre.

Het Belgische dagblad HLN, citeerde de Britse militaire inlichtingendienst. “Deze voorbeelden tonen aan dat Rusland nog steeds niet in staat is om zijn munitie succesvol in te zetten tegen vooraf bepaalde doelen. Zulke fouten hebben verwoestende en dodelijke gevolgen voor het Russische volk.”
Het toont aan hoe weinig waarde Poetin hecht aan menselijk leven, zelfs voor zijn eigen mensen.
Laten we deze tiran zo snel mogelijk stoppen!
.
.

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]