Guy bedankt, hier worden we blij van!

14 april 2024

Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): “Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen… Het is schandalig dat Europa niet in staat is om in deze dringende noodzaak enkele luchtafweersystemen naar hen te sturen.”

Met een vurige passie stelde het liberale boegbeeld voor om de goedkeuring van de begroting van Europese instellingen, de jaarlijkse controle die het Parlement uitvoert, uit te stellen. “Ik stel voor dat we alle uitgaven van deze 55 instellingen later op de agenda zetten in Straatsburg. En voordat we ze vrijgeven, moet de Raad samenkomen en zorgen voor minstens zeven Patriot-systemen voor Oekraïne.”

De zaal beefde van de emoties toen het voorstel van Verhofstadt met een verpletterende meerderheid werd aangenomen: 515 Europarlementsleden steunden de beslissing om de goedkeuring van het budget van de Europese Raad uit te stellen. Slechts 62 leden stemden tegen, terwijl 20 zich onthielden.

We zijn trots op Guy!

Helpt u ook mee de Oekraïners te beschermen!

.

 

Gerelateerde berichten

  • 24 mei 2024

    Dankzij jullie non-stop steun en donaties hebben we weer 20 Ecoflows gekocht voor medici en soldaten! Dit voorjaar hebben we inmiddels 78 stuks 2 Kwh Ecoflows gekocht waarvan er 61 geleverd zijn. Het zijn refurbished 2 Kwh power stations die we voor €749 per stuk hier gekocht hebben. Doneer voor een generator of power station [...]

  • 23 mei 2024

    De Russische Zwarte Zeevloot is zijn laatste raketboot de korvet Cyclone op de bezette Krim kwijtgeraakt. Rusland kan nu geen kruisraketten meer afvuren vanaf de Krim. Een Oekraïense aanval zondag op de baai van Sevastopol in de Krim heeft zowel de Russische mijnenveger Kovrovets als het korvet Cyclone/Tsiklon, ernstig beschadigd of tot zinken gebracht, vertelde [...]

  • 22 mei 2024

    De “wereldpremière” van een nieuwe biopic over Vladimir Poetin met een door AI weergegeven centraal personage is aangekondigd voor 26 september. Deze week werd de film op het festival van Cannes met veel belangstelling getoond. In een verklaring vrijgegeven via PR Leap zei de Poolse studio AIO dat de film, getiteld Poetin, in 35 landen [...]