Russische olie industrie brand af

30 maart 2024

In het land van wodka en Matroesjka-poppen, voltrekt zich een vurig schouwspel. Rusland, gehuld in zijn aura van onaantastbaarheid, word nu geruime tijd geconfronteerd met langeafstand drones die raffinaderijen in rook laten opgaan. Gisteren stuurde Oekraine weer nieuwe drones naar het hart van de Russische olie-industrie, inmiddels is de brandstoffen productie zo verminderd dat Putin moet importeren bij zijn goede vriend Lukashenko. Terwijl de drones hun weg vinden naar hun doelen, roepen de piloten: “Dit is gerechtigheid voor al onze vernietigde graanhavens!”

Maar het is niet alleen de olie die in rook opgaat. Nee, het is ook het imago van Russische onoverwinnelijkheid dat een deuk krijgt. Van Oryol tot Nizhny Novgorod, werden de Russische raffinaderijen getroffen als kaartenhuisjes in een wervelwind. De Russische luchtverdediging lijkt meer op een lappendeken dan op een effectieve verdedigingslinie, terwijl de drones, hun missie voltooien met de precisie van een circusact.

En te midden van al het tumult en de chaos, kan zelfs de grootste Russische beer niet anders dan toegeven dat deze wendingen hun kwetsbaarheid tonen. Want in deze Russische foutenkomedie, blijft één ding zeker: dat zelfs de machtigsten moeten buigen voor de geest van de vrijheid, dat zijn weg vindt via de meest onwaarschijnlijke kanalen.

Strijd mee tegen de tiran!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow