Eyes on Ukraine reist twee weken langs de frontlinie deel 1

28 maart 2024

Afgelopen weekend kwam Stichting Eyes on Ukraine terug van een 14 dagen missie uit het verscheurde Oekraine. Uitgeput van de lange reis en vervuld van een mix van emoties die woorden niet kunnen beschrijven. In de afgelopen dagen, zijn verhalen verteld en herinneringen gedeeld. Elk woord brengt ons terug naar de gezichten getekend door pijn en veerkracht.

Het bezoek aan de frontlinie was heftig. Niet de kille soldaten die men zou verwachten, maar ware helden, vastberaden in hun geloof in de waardigheid van het leven te midden van de chaos. De warmte van hun glimlach, ondanks de kou van de oorlog, was een vuur wat onze harten verwarmde.

In het ziekenhuis, waar gewonden met liefdevolle zorg werden verzorgd, raakten we diep ontroerd door de toewijding van de artsen en verpleegkundigen, die ondanks de beperkte middelen streden om levens te redden en hoop te brengen.

Maar het bezoek aan de begraafplaats was het meest hartverscheurend. Rij na rij van graven, elk een stille getuige van de zware tol die het conflict eist. Terwijl we stilstonden bij de open graven die wachtten op de volgende gesneuvelden, voelden we een mengeling van rouw en vastberadenheid. We zullen niet rusten, niet zouden stoppen, tot dit onrecht ten einde komt.

Met gebroken harten en vastberaden geesten, beloven we door te gaan, gedreven door de herinneringen aan degenen die we hebben ontmoet, degenen die vochten en stierven voor een vreedzame toekomst. Voor hen blijven we strijden, onvermoeibaar, tot er eindelijk vrede zal zijn.

Stijdt mee voor vrede!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 28 april 2024

    Met diepe dankbaarheid blikt Eyes on Ukraine terug op de genereuze steun van haar donateurs. Het is dankzij hun gulle bijdragen dat we opnieuw levens kunnen redden en hoop kunnen brengen aan de helden van Oekraïne. Deze week zetten we opnieuw duizenden euro's in voor levensreddende hulp aan de moedige verdedigers van Europa. Ondanks de [...]

  • 27 april 2024

    Wat te doen met Koningsdag. Eyes on Ukraine heeft een idee. Een lekker oer-Hollandse spelletje. Maak een aantal blikjes met een sticker met daarop de tronie van Poetin. Wie belangstelling heeft mag voor één euro drie keer gooien, in de hoop op die manier zo veel mogelijk blikjes omver te gooien. De luchtige attractie is [...]

  • 26 april 2024

    verdedigers vroegen om een ​​EcoFlow powerstation voor aan het front. We hebben deze EcoFlow in minder dan een week aan de soldaten kunnen leveren🔥   Doneer voor een generator of power station