Chinese banken weigeren betalingen uit Rusland te verwerken

9 maart 2024

Je weet dat de dingen serieus zijn wanneer de Chinese banken betalingen uit Rusland weigeren. Ik bedoel, als je ‘s werelds grootste economieën niet meer kunt overtuigen om je geld te accepteren, dan is het voor Rusland misschien tijd om z’n economisch gameplan te heroverwegen.

Maar het wordt nog beter – Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten overwegen dezelfde maatregelen te nemen. Het lijkt erop dat Rusland binnenkort meer kans heeft om een Yeti in de achtertuin te vinden dan om ergens zijn geld uit te geven.

En laten we het SWIFT-systeem niet vergeten – dat ding waarvan Rusland al langer wordt uitgesloten. Met al deze gesloten deuren begint Rusland zich waarschijnlijk af te vragen of het niet beter was geweest om te investeren in bitcoin.

Het grappige is dat deze hele situatie begon nadat Xi Jinping en Vladimir Poetin een ‘onbegrensde vriendschap’ leken te hebben. Nou, misschien is die ‘vriendschap’ meer als een knipperlichtrelatie.

Dus daar gaan we dan, kijkend naar Poetin, die waarschijnlijk zijn hoofd in zijn handen begraaft, terwijl hij zich afvraagt waar het allemaal mis ging. Misschien is het tijd voor een economische make-over in Rusland – nieuwe valuta, nieuwe strategieën, en misschien een paar workshops over het opbouwen van vertrouwen. Omdat laten we eerlijk zijn, valuta’s zijn gebaseerd op vertrouwen, en dictators net zo betrouwbaar als een paraplu in een tornado.”

Strijd mee tegen onrecht!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow