Chinese banken weigeren betalingen uit Rusland te verwerken

9 maart 2024

Je weet dat de dingen serieus zijn wanneer de Chinese banken betalingen uit Rusland weigeren. Ik bedoel, als je ‘s werelds grootste economieën niet meer kunt overtuigen om je geld te accepteren, dan is het voor Rusland misschien tijd om z’n economisch gameplan te heroverwegen.

Maar het wordt nog beter – Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten overwegen dezelfde maatregelen te nemen. Het lijkt erop dat Rusland binnenkort meer kans heeft om een Yeti in de achtertuin te vinden dan om ergens zijn geld uit te geven.

En laten we het SWIFT-systeem niet vergeten – dat ding waarvan Rusland al langer wordt uitgesloten. Met al deze gesloten deuren begint Rusland zich waarschijnlijk af te vragen of het niet beter was geweest om te investeren in bitcoin.

Het grappige is dat deze hele situatie begon nadat Xi Jinping en Vladimir Poetin een ‘onbegrensde vriendschap’ leken te hebben. Nou, misschien is die ‘vriendschap’ meer als een knipperlichtrelatie.

Dus daar gaan we dan, kijkend naar Poetin, die waarschijnlijk zijn hoofd in zijn handen begraaft, terwijl hij zich afvraagt waar het allemaal mis ging. Misschien is het tijd voor een economische make-over in Rusland – nieuwe valuta, nieuwe strategieën, en misschien een paar workshops over het opbouwen van vertrouwen. Omdat laten we eerlijk zijn, valuta’s zijn gebaseerd op vertrouwen, en dictators net zo betrouwbaar als een paraplu in een tornado.”

Strijd mee tegen onrecht!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 12 mei 2024

    Gisteren heeft E.o.U weer 2 terrein auto’s naar de verdedigers van de Oekraïne kunnen sturen. Wij willen de donoren hier hartelijk voor bedanken. De laatste maanden hebben we veel auto’s voordelig kunnen inkopen en transporteren. Naastdat deze auto’s zeer gewild zijn , is het voor de helden bemoedigend om vanuit ngo,s materieel te krijgen. Regelmatig [...]

  • 11 mei 2024

    De Russische president Vladimir Poetin heeft plannen gemaakt om enkele NAVO-landen, meer bepaald in het oosten van Europa, aan te vallen. Dat beweert het hoofd van de Poolse militaire contraspionage. Poetin zou “een mini-operatie tegen een van de Baltische staten” hebben voorbereid, zegt Jarosław Strozyk in een interview met de Poolse krant ‘Dziennik Gazeta Prawna’. [...]

  • 10 mei 2024

    Oekraïense aanvallen op Russische olieraffinaderijen leiden tot een daling (!) van de olieprijzen op de wereldmarkt, en minder inkomsten voor Poetin, schrijft gerenommeerd Amerikaans tijdschrift Foreignaffairs.com. De zorgen van Washington over de energiemarkten blijken misplaatst. De schokken beïnvloeden het vermogen van Rusland om ruwe olie om te zetten in brandstof, maar de export van ruwe [...]