Chinese banken weigeren betalingen uit Rusland te verwerken

9 maart 2024

Je weet dat de dingen serieus zijn wanneer de Chinese banken betalingen uit Rusland weigeren. Ik bedoel, als je ‘s werelds grootste economieën niet meer kunt overtuigen om je geld te accepteren, dan is het voor Rusland misschien tijd om z’n economisch gameplan te heroverwegen.

Maar het wordt nog beter – Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten overwegen dezelfde maatregelen te nemen. Het lijkt erop dat Rusland binnenkort meer kans heeft om een Yeti in de achtertuin te vinden dan om ergens zijn geld uit te geven.

En laten we het SWIFT-systeem niet vergeten – dat ding waarvan Rusland al langer wordt uitgesloten. Met al deze gesloten deuren begint Rusland zich waarschijnlijk af te vragen of het niet beter was geweest om te investeren in bitcoin.

Het grappige is dat deze hele situatie begon nadat Xi Jinping en Vladimir Poetin een ‘onbegrensde vriendschap’ leken te hebben. Nou, misschien is die ‘vriendschap’ meer als een knipperlichtrelatie.

Dus daar gaan we dan, kijkend naar Poetin, die waarschijnlijk zijn hoofd in zijn handen begraaft, terwijl hij zich afvraagt waar het allemaal mis ging. Misschien is het tijd voor een economische make-over in Rusland – nieuwe valuta, nieuwe strategieën, en misschien een paar workshops over het opbouwen van vertrouwen. Omdat laten we eerlijk zijn, valuta’s zijn gebaseerd op vertrouwen, en dictators net zo betrouwbaar als een paraplu in een tornado.”

Strijd mee tegen onrecht!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 26 juli 2024

    Deze DJI Mavic 3 Enterprise klaar om te worden verzonden naar Oekraïne. Deze drone Het zal worden gebruikt om landmijnen en niet-geëxplodeerde munitie die aan de oppervlakte liggen op te sporen met behulp van Artificial Intelligence. Bijzonder aan deze drone is dat deze iedere 0.8 seconden een foto maakt en daardoor razendsnel een terrein in [...]

  • 26 juli 2024

    Oekraïne ontvangt deze zomer 14 opgeknapte Leopard 2A4 tanks uit Nederland en Denemarken, maakte de Nederlandse minister van Defensie Ruben Brekelmans donderdag bekend. De twee NAVO-landen zeiden afgelopen april dat ze de tanks van een derde partij zouden kopen en ze zouden opknappen voordat ze naar Oekraïne zouden sturen. Brekelmans zei dat de gevechtstanks zijn [...]

  • 25 juli 2024

    Schilder Leo Klootwijk heeft het kunstwerk "Hoop" gemaakt van 50 Oekrainse kindertekeningen. Jonge kinderen uit Dnipro van rond de 10 jaar waarvan de vaders vechten tegen de Russische indringers hebben deze tekeningen gemaakt, in de hoop aandacht te krijgen voor hun en onze helden. De tekeningen met het thema Oekraine zijn letterlijk verwerkt in het [...]