Zweden treed toe tot de Navo

27 februari 2024

Zoals wij het ons voorstellen: In de koude, grijze straten van Moskou zit Vladimir Poetin in zijn imposante Kremlin, geflankeerd door zijn adviseurs, met een gemengde blik van woede en wanhoop. Het is de dag waarop hij het nieuws verneemt dat de NAVO zich heeft uitgebreid met Zweden en Finland, een daad die hij beschouwd als een directe uitdaging voor zijn macht en invloed in de regio. Als heerser over Rusland voelt hij zich persoonlijk vernederd door deze stap van het Westen.
Poetin slaat met zijn vuist op tafel. “Dit kunnen we niet tolereren!”, zijn stem gevuld met een mix van verbijstering en woede. “Wie denken ze wel dat ze zijn, om ons zo te vernederen?”
Zijn adviseurs wisselen nerveuze blikken uit, wetende dat ze getuige te zijn van een historische verandering in de wereldorde.
Poetin staat op, zijn ogen glinsterend van vastberadenheid. “We moeten een signaal sturen. Een signaal dat Rusland niet kan worden genegeerd, dat we onze macht niet zomaar laten afpakken.”

Hij wil dat de wereld siddert voor zijn macht, zelfs als het betekent dat hij een komisch absurd toneelstuk van internationale politiek moet opvoeren. Want in zijn ogen is dat de enige logica die telt, zijn eigen wil en gewelddadige heerschappij. Een oorlog gebaseerd op een mix van angst, ego en de absurde drang van een dictator om zijn positie te handhaven.

Wij zijn blij dat Zweden zich bij de Navo heeft gevoegd en Poetin niet krijgt wat hij wil. Help mee om Poetin te stoppen!

.

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow