Aleksej Navalny is niet meer

16 februari 2024

Aleksej Navalny, de onverschrokken luis in de pels van het Kremlin, is niet meer. Een van zijn mooiste wapenfeiten was dat hij zijn eigen vergiftiging door de geheime dienst van Putin ontmaskerde. Zich voordoende als een hooggeplaatste Russische regeringsfunctionaris, pakte hij zijn telefoon en draaide het nummer van de FSB-agent die betrokken was bij de mislukte poging tot moord in Tomsk.

Met een vleugje sarcasme en een flinke dosis moed begon Navalny aan het telefoongesprek dat de geschiedenisboeken zou halen. Hij hoorde de stem aan de andere kant van de lijn – de stem van de man die hem had geprobeerd te vergiftigen.

Navalny, met zijn scherpe geest en vlijmscherpe tong, voerde het gesprek met een mix van nieuwsgierigheid en schijnbare onwetendheid. Hij vroeg naar de details van de operatie, de gebruikte gifstoffen en zelfs naar de reden achter de moordpoging.

De agent, die zich niet bewust was van wie hij werkelijk aan de lijn had, vertelde openhartig over de plannen van de FSB en de rol die hij had gespeeld in de operatie. Hij had geen idee dat hij zijn geheimen aan zijn grootste vijand aan het onthullen was.

Na 45 minuten van schijnbaar onschuldige conversatie, beëindigde Navalny het gesprek met een bedankje en een sarcastisch compliment over de efficiëntie van de FSB. Maar terwijl hij ophing, wist Navalny dat hij de ultieme overwinning had behaald – niet alleen had hij waardevolle informatie vergaard, maar hij had ook de schaamteloze arrogantie van zijn vijanden blootgelegd.

Het foptelefoontje van Navalny zou de geschiedenis ingaan als een meesterzet, een briljante daad van listigheid en dapperheid die de wereld opnieuw herinnerde aan de vastberadenheid van één man om te vechten voor gerechtigheid, zelfs tegen de meest meedogenloze tegenstanders.

Strijd mee tegen tirannie nu het kan!

 

.

 

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow