Groot Russisch oorlogsschip tot zinken gebracht

14 februari 2024

Oekraïne zegt opnieuw een groot Russisch landingsschip tot zinken te hebben gebracht. Het Russische landingsschip Caesar Kunikov werd vannacht aangevallen op de Zwarte Zee. Het schip bevond zich volgens de strijdkrachten in Oekraïense territoriale wateren ten zuiden van het door Rusland bezette schiereiland de Krim. Deze landingsschepen vormen een directe bedreiging voor kuststeden zoals Odessa. Inmiddels heeft Oekraine 3 van de 5 van deze grote landingsschepen tot zinken gebracht. En nog wel met kleine zelf gemaakte dronebootjes. Rusland wil nog steeds met wreed geweld heel democratisch Oekraine innemen. Gelukkig weer positief nieuws uit Oekraine.

Laten we helpen waar we kunnen!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 16 april 2024

    In het land van wodka regeert een man met een ego zo groot als Siberië en een verstand van een luchtballon zonder bestemming. Zijn naam Putin, en hij had een briljant idee: een oorlog voeren waarvan niemand de reden begrijpt behalve hijzelf. De Russische troepen worden als kanonnenvoer naar het front gestuurd en moeten koste [...]

  • 14 april 2024

    Wat laatst een doodgewone zitting van het Europees Parlement moest worden, draaide even anders uit toen Guy Verhofstadt het woord nam: plots was er een scène vol drama toen Guy zijn stem verhief (zie video): "Ik kan het niet langer aanzien wat er in Oekraïne gebeurt! De Russen vallen doodgewone steden aan, ziekenhuizen, energie-infrastructuur, appartementsgebouwen... [...]

  • 14 april 2024

    We hebben 2 EcoFlow Delta Max 2000 geleverd aan ee brigade die de Zaporizja oblast verdedigt. Deze soldaten riskeren hun leven om hun land te bevrijden van de gewelddadige indringers. Wij beschermen Oekraïne samen met de 118e Brigade. Sponsor de volgende Ecoflow