Charkiv wordt bijna dagelijks gebombardeerd.

30 januari 2024

Het Noord-Oekraïense Charkiv wordt bijna dagelijks gebombardeerd. De radio fungeert als megafoon voor de angsten en frustraties van de inwoners. De mensen worden moe want hun zenuwen zijn niet van ijzer en ze willen kunnen klagen. Veel doden en gewonden liggen inmiddels begraven onder het stof van vergetelheid.  Gebroken families, verbrijzelde dromen – allemaal verweven in de vergeten tragedie van Charkov. In de schaduw blijven de overlevenden stilletjes lijden.  In de media horen we hier weinig meer over, maar dagelijks is er veel leed.

Strijdt mee tegen het onrecht!

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 20 februari 2024

    De Oekraïense luchtmacht heeft de afgelopen dagen niet minder dan zes Russische straaljagers en bommenwerpers heeft neergeschoten in het zuidoosten van het land. Dit is ons land, onze lucht. Bedankt voor het harde werk, wordt vervolgd.” Die boodschap bracht luitenant-generaal Nikolaj Olesjtsjoek, commandant van de Oekraïense luchtmacht, vanochtend naar buiten. Hij bevestigde daarmee de berichten [...]

  • 19 februari 2024

    Stichting Eyes on Ukraine is geboren uit de dringende noodzaak om de helden van Oekraïne te ondersteunen, de mannen en vrouwen die onvermoeibaar vechten voor de waarden van democratie, vrijheid en het vrije woord. Terwijl veel organisaties zich richten op het helpen van burgers, wat ook goed is, begrijpt Eyes on Ukraine dat het ondersteunen [...]

  • 17 februari 2024

    Volledig uitgeruste DJI Mavic 2 Enterprise Advanced thermische drone voor ontmijner Kevin Raison van The Sunflower Project. Kevin zal deze drone gebruiken om mijnen en UXO's te detecteren bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer metalen en kunststoffen in een ander tempo opwarmen en afkoelen dan de omgeving. De set bestaat uit de drone, smart controller, RTK [...]