Charkiv wordt bijna dagelijks gebombardeerd.

30 januari 2024

Het Noord-Oekraïense Charkiv wordt bijna dagelijks gebombardeerd. De radio fungeert als megafoon voor de angsten en frustraties van de inwoners. De mensen worden moe want hun zenuwen zijn niet van ijzer en ze willen kunnen klagen. Veel doden en gewonden liggen inmiddels begraven onder het stof van vergetelheid.  Gebroken families, verbrijzelde dromen – allemaal verweven in de vergeten tragedie van Charkov. In de schaduw blijven de overlevenden stilletjes lijden.  In de media horen we hier weinig meer over, maar dagelijks is er veel leed.

Strijdt mee tegen het onrecht!

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]