Drones voor Kerstmis

21 december 2022

Is het vreemd dat mensen deze kerst anders doorbrengen?

Het is al 21 december, maar er zijn ​​duizenden Oekraïense krijgsgevangenen en bijna 700.000 soldaten staan aan de frontlinie. Hoe kunnen we ze helpen?

Deze oorlog is eerder technologisch dan menselijk. Drones kunnen in de huidige gevechten niet worden vervangen. Het enige wat we horen van soldaten in Bakhmut is: “We hebben meer DJI Mavic 3-drones nodig”! Maar onze dronevoorraden zijn beperkt vanwege een gebrek aan financiering. Mavic3-drones zijn erg duur, maar effectief voor een slagveld als Bakhmut.

 

 

 

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]