Zweden levert groot hulppakket met radarvliegtuigen

31 mei 2024

Zweden zal Oekraïne een geheel nieuw vermogen verschaffen om zijn collectieve luchtverdediging te versterken. Het pakket van meer dan 1 miljard euro zal tegemoetkomen aan de prioritaire behoeften van Oekraïne. De behoeften van Oekraïne blijven immens en Rusland oefent momenteel druk uit op verschillende fronten, door zijn luchtaanvallen op zowel militaire als civiele objecten te intensiveren.

De Zweedse regering zal Oekraïne daarom opnieuw een recordpakket militaire steun bieden. De steun van Zweden zal bijdragen aan de versterking van de gezamenlijke militaire capaciteit van Oekraïne. Zweden zal 2 Airborne Surveillance and Control-vliegtuigen (ASC 890) naar Oekraïne sturen en zo zijn luchtverdedigingsvermogen versterken. Zweden zal zijn volledige voorraad gepantserde rupsvoertuigen (PBV 302) doneren ter ondersteuning van de wederopbouw van nieuwe Oekraïense brigades. Zweden zal ook artilleriemunitie en middelen doneren voor het onderhoud van eerder gedoneerd materieel. Sinds de brutale agressieoorlog van Rusland in februari 2022 begon, heeft Zweden 43,5 miljard Zweedse kronen aan steun verstrekt.

Werk mee aan het beschermen van onze waarden!

.

.


Gerelateerde berichten

  • 8 september 2024

    afgelopen week hebben we weer drie terreinwagens afgeleverd bij de verdedigers van Europa. Deze auto’s met vierwielaandrijving zijn onmisbaar. We brengen ze naar waar ze het meest nodig zijn. help mee voor transport Doneer nu . .  

  • 7 september 2024

    Oekraine heeft een innovatieve nieuwe manier gevonden om Russische Lancet drones uit te schakelen. De Lancet drone is een door Rusland zelf ontwikkelde drone, waar Oekraine in het verleden veel last van had. De drone word vooral ingezet tegen tanks en artillerie. Deze Lancet drone van ongeveer 100.000 euro wordt nu door de Oekraïners uitgeschakeld [...]

  • 6 september 2024

    Gisteren heeft Stichting Eyes on Ukraine onze zusterstichting Help4Ukraine geholpen met het transport van humanitaire goederen. Deze ingezamelde boodschappen moesten vervoerd worden van het lokale depot in Den Haag naar de transporteur in Utrecht. Onze organisatie probeert waar mogelijk ander Oekrainse hulp initiatieven te steunen. Ook hebben we onderling contact, zodat we gezamenlijk meer kunnen [...]