Russische voorraden raken uitgeput

19 juli 2024

Volgens The Economist kunnen de voorraden van Sovjettanks en artillerie in Rusland tegen 2025 uitgeput raken, aangezien het land moeite heeft om deze wapens zelfstandig te produceren.

Rusland heeft de omslag gemaakt naar een militaire economie, met een toename in de productie van raketten en het behoud van een wervingspercentage van ongeveer 25.000 rekruten per maand om zijn bezettingsmacht van 470.000 man te handhaven.

Ondanks aanzienlijke reserves van tanks en artillerie uit het Sovjettijdperk, die zwaar zijn uitgedund door verliezen in recente grootschalige conflicten, zijn de meeste sinds de jaren ’90 buiten opgeslagen en in slechte staat.

De productie en reparatie van tanks worden gehinderd door tekorten aan geschoolde arbeiders, onderdelen zoals brandstofverwarmers en hoogspanningssystemen, en sancties die toegang tot cruciale apparatuur uit Europa verhinderen. Chinese alternatieven voldoen vaak niet aan de kwaliteitsnormen.

Historische centra van wapenproductie in Oekraïne, Georgië en Oost-Duitsland, waaronder de rol van Charkov in de productie van tanktorens, zijn niet langer toegankelijk. Het personeelsbestand in de militaire industrie is sterk afgenomen, van 10 miljoen naar 2 miljoen werknemers, zonder adequate compensatie of automatisering.

De productie van artillerie kampt met vergelijkbare problemen, met een gebrek aan essentiële machines die voorheen uit Oostenrijk werden geïmporteerd en nu niet meer beschikbaar zijn. Ondanks hulp van Noord-Korea bij de levering van munitie, lijdt de frontlinie-artillerie onder snelle slijtage, waarbij sommige lopen binnen enkele maanden moeten worden vervangen.

Rusland heeft sinds het begin van het jaar ongeveer 4.800 artillerielopen weten te vervangen, maar heeft nog eens 7.000 vervangingen nodig vanwege de hoge slijtage. Experts voorspellen dat Rusland tegen de tweede helft van 2025 met kritieke tekorten aan gepantserde voertuigen en artillerie zal kampen als de huidige uitputtingssnelheden aanhouden.

Steun Oekraine!

.

.

Gerelateerde berichten

  • 8 september 2024

    afgelopen week hebben we weer drie terreinwagens afgeleverd bij de verdedigers van Europa. Deze auto’s met vierwielaandrijving zijn onmisbaar. We brengen ze naar waar ze het meest nodig zijn. help mee voor transport Doneer nu . .  

  • 7 september 2024

    Oekraine heeft een innovatieve nieuwe manier gevonden om Russische Lancet drones uit te schakelen. De Lancet drone is een door Rusland zelf ontwikkelde drone, waar Oekraine in het verleden veel last van had. De drone word vooral ingezet tegen tanks en artillerie. Deze Lancet drone van ongeveer 100.000 euro wordt nu door de Oekraïners uitgeschakeld [...]

  • 6 september 2024

    Gisteren heeft Stichting Eyes on Ukraine onze zusterstichting Help4Ukraine geholpen met het transport van humanitaire goederen. Deze ingezamelde boodschappen moesten vervoerd worden van het lokale depot in Den Haag naar de transporteur in Utrecht. Onze organisatie probeert waar mogelijk ander Oekrainse hulp initiatieven te steunen. Ook hebben we onderling contact, zodat we gezamenlijk meer kunnen [...]