Russen kunnen hun kritieke infrastructuur niet beveiligen

16 juli 2024

Russische functionarissen en militaire bloggers uiten steeds meer hun bezorgdheid over de herhaalde drone-aanvallen van Oekraïne op de energie-infrastructuur. Ze wijzen met de beschuldigende vinger naar de autoriteiten vanwege de gebrekkige beveiliging rondom kritieke infrastructuur op Russisch grondgebied. Volgens een analyse van het Institute for the Study of War (ISW), een Amerikaanse denktank, was de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) verantwoordelijk voor de aanval van 13 juli op een oliedepot in de zuidelijke Russische regio Rostov.

De ISW meldde dat Russische bronnen beelden verspreidden van twee veiligheidsagenten, gewapend met anti-drone geweren, die er niet in slaagden een Oekraïense drone neer te halen. Dit incident leidde tot kritiek op de veiligheidsagenten en de bredere infrastructuurbeveiliging. Militaire bloggers vroegen zich af waarom het Kremlin niet in staat is om efficiënte mobiele blusgroepen te organiseren, vergelijkbaar met de Oekraïense teams die zich succesvol verdedigen tegen Russische aanvallen met kamikaze-drones.

Sinds begin 2023 heeft Oekraïne zijn dronecampagne tegen Russische raffinaderijen opgevoerd, wat heeft geleid tot een verstoring van de benzineproductie en een afname van de exportinkomsten van Rusland. Deze inkomsten vormen een cruciaal onderdeel van de oorlogseconomie van het land. De voortdurende aanvallen benadrukken de zwakke plekken in de Russische verdediging en roepen vragen op over de effectiviteit van de maatregelen die zijn genomen om kritieke infrastructuur te beschermen.

Steun Oekraine

.

.

Gerelateerde berichten

  • 8 september 2024

    afgelopen week hebben we weer drie terreinwagens afgeleverd bij de verdedigers van Europa. Deze auto’s met vierwielaandrijving zijn onmisbaar. We brengen ze naar waar ze het meest nodig zijn. help mee voor transport Doneer nu . .  

  • 7 september 2024

    Oekraine heeft een innovatieve nieuwe manier gevonden om Russische Lancet drones uit te schakelen. De Lancet drone is een door Rusland zelf ontwikkelde drone, waar Oekraine in het verleden veel last van had. De drone word vooral ingezet tegen tanks en artillerie. Deze Lancet drone van ongeveer 100.000 euro wordt nu door de Oekraïners uitgeschakeld [...]

  • 6 september 2024

    Gisteren heeft Stichting Eyes on Ukraine onze zusterstichting Help4Ukraine geholpen met het transport van humanitaire goederen. Deze ingezamelde boodschappen moesten vervoerd worden van het lokale depot in Den Haag naar de transporteur in Utrecht. Onze organisatie probeert waar mogelijk ander Oekrainse hulp initiatieven te steunen. Ook hebben we onderling contact, zodat we gezamenlijk meer kunnen [...]