Groot Russisch munitiedepot getroffen

8 juli 2024

In de Russische grensregio Voronezj, waar men blijkbaar de handleiding voor “hoe niet je eigen munitiedepot op te blazen” had gemist, vond zaterdagnacht een enorme explosie plaats.  De Russische Gouverneur Aleksandr Gusev meldde trots op Telegram dat de luchtafweer elke drone uit de lucht had geschoten. Hulde! Applaus! Champagne! Of nou ja, misschien beter niet.

Volgens hem ontstond het probleem toen de brokstukken van de neergehaalde drones precies op zijn munitiedepot landden. Hoogstonwaarschijnlijk, maar beter dan toegeven dat de Oekraïners raak schoten.  En zo ontstond er volgens hem een brand die ervoor zorgde dat de hele boel in het Podgorenski district de lucht in vloog. Boom! Daar ging de halve voorraad raketten, artilleriegranaten en tankmunitie.

Kiev had uiteraard een andere versie van het verhaal. Volgens hun inlichtingenbronnen bereikten de drones hun doel en veroorzaakten ze een krachtige explosie. Het Oekraïense nieuwsportaal Ukrainska Pravda meldde dat het depot maar liefst 9.000 vierkante meter groot was. Voor de plaatselijke bevolking een gratis vuurwerkshow, maar dan wel eentje die je liever niet van te dichtbij wilt meemaken.

En zo eindigde een nacht vol Russische draaien in een pyrotechnisch spektakel in Voronezj.

Steun Oekriane

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 21 juli 2024

    De vraag naar accu powerstations is enorm. Maar ze zijn zowel kostbaar als schaars. Eyes on Ukraine is daarom constant op zoek naar alternatieven. Een kansrijk alternatief voor gebruik wat verder achter het front zijn compacte generatoren met op maat gemaakte USB laadstations. De generator-laadstation combinatie is door ons zelf bedacht. https://youtu.be/Zbvk5wQ9Y-s   Doneer de [...]

  • 21 juli 2024

    Soldaten die een training volgen bij Kolo-Fly krijgen na afloop een drone uitgereikt, indien voorradig. Sponsor de volgende drone zodat Kolo Fly aan iedere groep cursisten drones mee kan geven. https://youtu.be/U6DUP3kcMuE   Sponsor de volgende drone      

  • 20 juli 2024

    Deze 6 generatoren zijn afgeleverd aan de dappere 36e Marine Brigade. - 3 2-taktgeneratoren - 3 4-taktgeneratoren Sponsor de volgende generator