Oekraine slaat vaker en dieper toe in Rusland

22 juni 2024

De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie op Poetin’s recente bezoek aan Noord-Korea en zijn gebruik van Noord-Koreaanse raketten.

De nachtelijke vuren van de getroffen raffinaderijen zijn niet alleen spectaculair, maar raken Poetin ook direct in zijn portemonnee. De schade aan deze vitale infrastructuur verzwakt de Russische economie en maakt de afhankelijkheid van geïmporteerde benzine steeds groter. Daarnaast tast het voortdurende succes van de Oekraïense aanvallen het aanzien van Poetin’s leiderschap aan. De Russische bevolking ziet de impact van de oorlog nu direct terug in hun dagelijks leven, wat kan leiden tot groeiende onvrede.

Met de steun van westerse landen heeft Oekraïne de middelen om nog verder in Russische gebieden toe te slaan. Dit zet de Russische regering onder immense druk en kan de dynamiek van het conflict drastisch veranderen. De komende weken zullen cruciaal zijn voor de ontwikkeling van deze militaire en politieke situatie.

Steun Oekraine!

 

.

.

Gerelateerde berichten

  • 21 juli 2024

    De vraag naar accu powerstations is enorm. Maar ze zijn zowel kostbaar als schaars. Eyes on Ukraine is daarom constant op zoek naar alternatieven. Een kansrijk alternatief voor gebruik wat verder achter het front zijn compacte generatoren met op maat gemaakte USB laadstations. De generator-laadstation combinatie is door ons zelf bedacht. https://youtu.be/Zbvk5wQ9Y-s   Doneer de [...]

  • 21 juli 2024

    Soldaten die een training volgen bij Kolo-Fly krijgen na afloop een drone uitgereikt, indien voorradig. Sponsor de volgende drone zodat Kolo Fly aan iedere groep cursisten drones mee kan geven. https://youtu.be/U6DUP3kcMuE   Sponsor de volgende drone      

  • 20 juli 2024

    Deze 6 generatoren zijn afgeleverd aan de dappere 36e Marine Brigade. - 3 2-taktgeneratoren - 3 4-taktgeneratoren Sponsor de volgende generator