Video: zelfs de Russen geloven dit niet

6 juni 2024

Ongelofelijke desinformatie, een video en een verhaaltje: In een klein dorpje ergens in Rusland, zat Vladimir Poetin, de oude verteller, bij het haardvuur. Hij had een bijzondere gave: hij kon de meest ongelooflijke verhalen vertellen, en iedereen geloofde hem. Vandaag had hij een nieuw verhaal:

“Luister goed,” begon Vladimir met een geheimzinnige glimlach. “Het Westen heeft Oekraïne omgetoverd tot anti-Rusland! Ja, echt waar! Ze hebben magie gebruikt, zoals in de sprookjes.”

De dorpsbewoners keken elkaar aan, verbijsterd maar nieuwsgierig. Vladimir ging verder. “Het Westen begon de oorlog. Wij, arme Russen, deden alles om die te stoppen. We stuurden zelfs onze vriendelijkste beren om vrede te brengen, maar het Westen sloeg ze met hamburgers en cola!”

“En weet je wat nog erger is?” fluisterde hij dramatisch. “Het Westen propageert pedofilie! Ze willen dat onze kinderen allemaal vreemde sprookjes lezen waarin paddenstoelen kunnen praten en teddyberen kunnen vliegen.”

Een kleine jongen, Ivan, stak zijn hand op. “Maar Vladimir, dat klinkt allemaal heel onwaarschijnlijk…”

Vladimir’s ogen werden groot. “Ah, Ivan! Dat is precies wat de nieuwe vijand zou zeggen! Iedereen die twijfelt aan onze waarheid, moet ’uitgespuugd’ worden. Ja, letterlijk! We hebben een grote katapult klaargezet voor twijfelaars. En zo blijft de waarheid zuiver!”

De dorpsbewoners knikten serieus, terwijl ze naar de katapult in de verte keken. “Dus, laten we allemaal de waarheid van Vladimir omarmen en geen vragen stellen. Anders eindigen we misschien wel in de boomtoppen!”

En zo ging hij door, wevend zijn verhalen, terwijl het dorp in stilte luisterde en knikte, hun geloof in de wonderlijke wereld van Vladimir steeds sterker wordend.

 

En nu dan een video met een klein leugentje van een trouwe Poetin volger: Alle aanvallen zijn afgeslagen, echter is dat wat ongeloofwaardig met die puinhoop.

 

Doneer nu voor een eerlijke wereld!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 22 juni 2024

    De Oekraïense aanvallen in Rusland worden steeds frequenter en dringen dieper door in vijandelijk gebied. Bijna dagelijks worden Russische olieraffinaderijen getroffen, wat aanzienlijke schade veroorzaakt en de economische situatie in Rusland verder onder druk zet. Gisteren gaven de Verenigde staten Oekraïne toestemming om met hun wapens Rusland dieper te raken. Dit besluit lijkt een reactie [...]

  • 21 juni 2024

    Mark Rutte, de voormalige premier van Nederland, is gekozen tot secretaris-generaal van de NAVO. Zijn benoeming komt op een cruciaal moment, nu de spanningen tussen Scandinavië en Rusland toenemen. Rutte's taak is om de bondgenootschappen te versterken en te voorkomen dat deze spanningen escaleren tot een gewapend conflict. De toetreding van Finland en Zweden tot [...]

  • 20 juni 2024

    Zweeds parlement keurt defensieovereenkomst met VS goed Het Zweedse parlement heeft dinsdag met grote meerderheid een defensieovereenkomst met de Verenigde Staten goedgekeurd. Tegenstanders wijzen erop dat de wet de weg vrijmaakt voor de inzet van kernwapens en de installatie van permanente Amerikaanse bases in Zweden. De defensiesamenwerkingsovereenkomst (DCA), die in december werd ondertekend door Stockholm [...]