Video: zelfs de Russen geloven dit niet

6 juni 2024

Ongelofelijke desinformatie, een video en een verhaaltje: In een klein dorpje ergens in Rusland, zat Vladimir Poetin, de oude verteller, bij het haardvuur. Hij had een bijzondere gave: hij kon de meest ongelooflijke verhalen vertellen, en iedereen geloofde hem. Vandaag had hij een nieuw verhaal:

“Luister goed,” begon Vladimir met een geheimzinnige glimlach. “Het Westen heeft Oekraïne omgetoverd tot anti-Rusland! Ja, echt waar! Ze hebben magie gebruikt, zoals in de sprookjes.”

De dorpsbewoners keken elkaar aan, verbijsterd maar nieuwsgierig. Vladimir ging verder. “Het Westen begon de oorlog. Wij, arme Russen, deden alles om die te stoppen. We stuurden zelfs onze vriendelijkste beren om vrede te brengen, maar het Westen sloeg ze met hamburgers en cola!”

“En weet je wat nog erger is?” fluisterde hij dramatisch. “Het Westen propageert pedofilie! Ze willen dat onze kinderen allemaal vreemde sprookjes lezen waarin paddenstoelen kunnen praten en teddyberen kunnen vliegen.”

Een kleine jongen, Ivan, stak zijn hand op. “Maar Vladimir, dat klinkt allemaal heel onwaarschijnlijk…”

Vladimir’s ogen werden groot. “Ah, Ivan! Dat is precies wat de nieuwe vijand zou zeggen! Iedereen die twijfelt aan onze waarheid, moet ’uitgespuugd’ worden. Ja, letterlijk! We hebben een grote katapult klaargezet voor twijfelaars. En zo blijft de waarheid zuiver!”

De dorpsbewoners knikten serieus, terwijl ze naar de katapult in de verte keken. “Dus, laten we allemaal de waarheid van Vladimir omarmen en geen vragen stellen. Anders eindigen we misschien wel in de boomtoppen!”

En zo ging hij door, wevend zijn verhalen, terwijl het dorp in stilte luisterde en knikte, hun geloof in de wonderlijke wereld van Vladimir steeds sterker wordend.

 

En nu dan een video met een klein leugentje van een trouwe Poetin volger: Alle aanvallen zijn afgeslagen, echter is dat wat ongeloofwaardig met die puinhoop.

 

Doneer nu voor een eerlijke wereld!

.

.

 

Gerelateerde berichten

  • 26 juli 2024

    Deze DJI Mavic 3 Enterprise klaar om te worden verzonden naar Oekraïne. Deze drone Het zal worden gebruikt om landmijnen en niet-geëxplodeerde munitie die aan de oppervlakte liggen op te sporen met behulp van Artificial Intelligence. Bijzonder aan deze drone is dat deze iedere 0.8 seconden een foto maakt en daardoor razendsnel een terrein in [...]

  • 26 juli 2024

    Oekraïne ontvangt deze zomer 14 opgeknapte Leopard 2A4 tanks uit Nederland en Denemarken, maakte de Nederlandse minister van Defensie Ruben Brekelmans donderdag bekend. De twee NAVO-landen zeiden afgelopen april dat ze de tanks van een derde partij zouden kopen en ze zouden opknappen voordat ze naar Oekraïne zouden sturen. Brekelmans zei dat de gevechtstanks zijn [...]

  • 25 juli 2024

    Schilder Leo Klootwijk heeft het kunstwerk "Hoop" gemaakt van 50 Oekrainse kindertekeningen. Jonge kinderen uit Dnipro van rond de 10 jaar waarvan de vaders vechten tegen de Russische indringers hebben deze tekeningen gemaakt, in de hoop aandacht te krijgen voor hun en onze helden. De tekeningen met het thema Oekraine zijn letterlijk verwerkt in het [...]